tiistai 5. huhtikuuta 2016

KYLVÖLAUTTA


Eilen alkoi inkiväärin kasvatuskokeiluni. Mies piti sitä jo vähän huuhaahommana. Tänään  sain osakseni vain kulmienkurpistelua.

Halkileikatusta mehupurkista ja suodatinpusseista askartelin pari kylvölauttaa. 


Kosteutta kestäviä nimikylttejä idätyksiin saa leipomoiden vahapintaisista leivoslaatikoista.  Hyvät nimikyltit saa myös Skyr - purkkien sisäkannessa olevista kertakäyttölusikoista.  Niitä meillä on säästetty koko talvi. Kierrättämisessä olen yleensä tehokas. 


Säästin pääsiäisen ajalta leipomosta ostetun täytekakun pakkauksen. Kannen pohjalle pari senttiä vettä ja kylvölautat pääsevät kellumaan veteen. Hujauksessa suodatinpussit imaisivat kosteuden itseensä.  Sitten vaan kylvöhommiin. 
Purjosipulin siemeniä kylvin harvakseltaan niin, että jos ja kun siemenet itävät, ne on helppo ottaa pienen paperilapun mukana taimipurkkiin vahingoittamatta juuristoa.  


Kakkurasian pohja kanneksi ja lämpimään aurinkoiseen paikkaan odottamaan itämistä. Eiköhän muutamassa päivässä  jo tapahdu jotain. 

Tällä idätyksellä vältän taimien moninkertaisen koulimisvaiheen ja mullan kanssa ähräämisen. Toivottavasti. 
Seuraavana ovat vuorossa basilikat, jos tämä kokeilu onnistuu.

Ensi kesän purjosadosta ainakin osa lienee jo turvattu.


Kylvin viime kesänä purjoturppaita, jotka syksyllä istutin yksin kappalein   hirsikehikkoon.


Kasvatan kaikki mausteyrtit ja salaatit tällaisissa kehikoissa. Vuosittain valmistuu yleensä yksi kehikko lisää. Viime viikonloppuna tehtiin taas yhden kehikon värkit valmiiksiToivottavasti alkukesäsästä purjokasvusto on taas tällainen. 


Purjosipulin kaverina kasvaa ilmasipulia, joka on hyvä salaattisipuli. Lisäksi sen koristearvo on erinomainen. Seuraillaanpa jatkossa, miten lauttaidätys onnistuu. 

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen projekti on tuo lauttaidätys. Kerrrohan sitten, miten idätys edistyy. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI