keskiviikko 28. joulukuuta 2016

KUKONASKELIN KEVÄTTÄ KOHTI - SIEMENIÄ TILATTAVISSA


Päiväkausien harmaan pilvipeiton ja kovan lumituprakan aikana mieli hakee piristystä kesän kuvista. 


Tuntuu siltä, että ihan päivittäin pitäisi katsoa, montako minuuttia päivä on jo jatkunut. Kovin lyhyitä ovat vielä päivät, vaikka aurinko harppookin kukonaskelilla päivä päivältä korkeammalle

Sydäntalven päivä on ankara, luonto elää säästöliekillä. Kuvattavaa ei pihassa ole paljon muuta kuin lumisia puita ja pensaita. 
Tänään aurinko näyttäytyi monen harmaan päivän jälkeen Oulun korkeudella.Heti alkoi viherpeukaloa kutkuttamaan. Talvilevolla olevaa keijunmekkoakin piti käydä varastossa tutkimassa, josko siitä löytyisi siemenpalleroita. Kohtapuoliin sen siemenet saa laittaa itämään. Jospa selviäisin nyt oman kasvin siemenillä, ne kun jostain syystä itävät yleensä paremmin kuin kaupan siemenet. Mistähän sekin johtunee.
Siemenvarastot tuli samalla käytyä läpi. Viime kesän perennojen siemeniä on vielä paljon jäljellä.  Nyt niitä tilailemaan! 3 euroa reilu annos + postimaksu. Yhdellä postimaksulla tulee useampi pussi. 

Blogissani pääkuvan alla on sivuluettelo.  SIEMENET - sivulta näet, mitä siemeniä on tarjolla. Joistakin lajeista on vain muutama annos jäljellä. Suurimmasta osasta reilusti. 
Tsekkaappa SIEMENET- sivu

TÄSTÄ linkistäkin sinne pitäisi päästä.

Tilauksesi voit laittaa sähköpostiini 

pekkalat@outlook.com

Tämä kasvusto aloittaa kesän riemun. Onneksi nämä menestyvät Oulun korkeudellakin puutarhakasvina. 

Joko puutarhakärpänen puraisi sinua? Meillä taisi pörrätä sen verran äkäinen kärpänen, että sai minut jo ihan täpinöihin puutarhasuunnittelun kanssa. Miehellekin on tilauksessa vaikka minkälaisen härvelin tekemistä. Jahka uudesta vuodesta selvitään, pitää lähteä hakemaan metsästä aineksia. Meillä käytetään yleensä kasvien lisäksi vain kiveä, puuta ja takorautaa puutarhan tuunaamisessa. 

3 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia, kiitos näistä. Hyviä loppuvuoden päiviä!

    VastaaPoista
  2. Hei Liisa! Minulla olikin juuri tämä blogisi jo avattuna kun sain viestisi facen puolelle! Olen ollut lukijasi jo tovin, kommentointi on vain viime aikoina jäänyt vähän vähemmälle. Nyt kun talvella on enemmän aikaa, ehtii paremmin tänne blogistaniaan:)

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI