tiistai 7. helmikuuta 2017

Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään.

Näytä minulle puutarhasi,

niin kerron sinulle millainen olet.

- Alfred Austin -Niinpä niin. 
Oletko valmis avaamaan puutarhasi ovet? 
Oletko osallistunut  Avoimet puutarhat- tapahtumaan, jolloin kuka tahansa voi tulla vierailemaan puutarhassasi? 

Moni sitä on minulta kysellyt. 

En ole siihen ainakaan vielä rohjennut osallistua, vaikka olen avannut puutarhaani blogissa. Joka kesä tuntuu siltä, että jokin nurkka puutarhasta vaatii kunnostamista, eikä keskeneräistä oikein halua esitellä.

Ensi kesällekin isohko alue odottaa kunnostamista, joten ei vielä ainakaan ensi kesänä.  

Millainen  minun puutarhani on? 

Kuvat kertokoot, millaista rekvisiittaa minulla on puutarhassa kasvien lisäksi.


PUUTA


RAUTAA
KIVEÄ


RAUTAA JA LASIAANTIIKKIA
YKSI PATSASKasvihuoneen  ovensuukissa on jo vähän ränsistyneen näköinen. Joku on silpaissut korvastakin pienen palasen.NÄMÄKÖ NE KAIKKEIN PARHAIMMAT REKVISIITAT?Tyttärenlasten jo vuosia sitten maalaamat kivet saavat hymyn huulille aina kasvihuoneeseen mennessä. Maalit oli hankittuna, mutta maalareilla ei ollut mukana sopivia maalausvaatteita. Hätä keinot keksii. Jokaiselle tehtiin mustista roskasäkeistä maalausmekot. Voi sitä ilon ja luovuuden päivää.  Pienistä asioista voi lasten kanssa ilot kehitellä. 


Mikä somistaa sinun puutarhaasi? Minä en ole patsaiden tekijä.  Hienojahan ne olisivat, mutta luovuus ei taida riittää.  En  ole oikein innostunut pajunpunomisestakaan. Miehelleni se olisi sopivaa hommaa.  Se taitaisi olla hänen työlistallaan numero 277, jos uskaltaisin sitä esittää. 


Uutena juttuna minulla on ensi kesälle lasipallot. 


Tätä  voi käyttää pelkästään koristeena tai sitten maljakkona ja jopa amppelina. Vanha norjalainen  kalaverkonpaino saa toimia koristeenasamoin kuin tämä, todennäköisesti suomalainen, kalaverkonpaino.
Puhallettua lasia. 

Hyvin oli joulupukki lahjat valinnut. 


Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman,
sinulta ei puutu mitään.


- Marcus Tullius Cicero –
Mukavaa keskiviikkoa!


3 kommenttia:

 1. Ilman muuta avaat puutarhasi muillekin tulla ja ihastella. Puutarha ei ole koskaan täydellinen. Useat ystäväni ovat todenneet aina keskeneräisen, monta paikkaa korjaamista huutavan pihapiirini kuitenkin elävänä, jossa aina jotakin kehittyy ja edistyy, muuttuu ja lakastuukin.
  On totta että minulla on kaikki, kun on puutarha ja kirjahylly (niitä on 20, laski pojantyttäreni tässä keraan). Joka paikassa oma ryhmänsä.

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva otsikko tässä postauksessa, heti tulin uteliaaksi. Kauniit kuvat puutarhastasi, ainakin näiden perusteella voin suositella osallistumistasi Avoimiin puutarhoihi. Ei ihmiset sitä katsele mitä puuttuu, vaan he kiinnittävät huomiota siihen mitä on. Olen osallistunut neljänä kesänä, ja voin suositella.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on kaunis puutarha ympäri vuoden. Ihanat kuvat! Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI