keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

UNIKON SIEMENSEKOITUSTA MYYNNISSÄ

  

Nythän eteläisessä Suomessa taitaa olla jo sopivat kylvöilmat. Meillä taas täällä Siikajoen Paavolassa kesäntulo pysähtyi toissapäiväisen kaatosateen jälkeen. Eilen tuli nimittäin kivasti 10 cm lunta. Puutarhassa on nyt noin 40 cm hankikerros. Yöpakkasten jälkeen siellä voi käydä vaikka pyöräilyllä.
Yöpakkasia kuulemma riittää tulevina öinä. Pääsiäisenä taas suksi luistaa.

Mutta siemenasiaa: 
Viime kesä tuotti  hyvän siemensadon unikoista. Kärhöjen ja ruusujen lisäksi olen niin hurahtanut unikoihin. Niissä on aivan uskomattoman kauniita kukintoja. Unikolla jo nuppuvaihe on niin kaunis.


Tässä vaiheessa ei vielä tiedä, millainen kaunotar tai vänkkyrä on avautumassa.
Olen kerännyt  siemeniä ja myyn niitä 4,20 eurolla/ pussi postimaksuineen. Pussissa on reilu teelusikallinen siemeniä. Niistä saa jo näyttävän kukinnon.  Siemenet voidaan kylvää syksyllä tai keväällä ja unikko kylväytyy jatkossa hyvin itsestään. Kylvä heti alkukeväästä osa siemenistä ja muutaman viikon kuluttua toinen kylvös. Näin jaksottamalla saat pitkän kukinta-ajan unikoille.

Laita tilauksesi sähköpostilla pekkalat@outlook.com
Siemensekoituksessa on  erilaisia puna-valkokirjavia, ripsireunaisia, yksinkertaisia ja kerrannaisia kukkiaMuitakin siemeniä on jäljellä. Katso tästä blogista välilehti  SIEMENET

Kylvä itsellesi unikkopenkki, niin voit aamuisin kiiruhtaa puutarhaasi katsomaan, millaisia taideteoksia on aamuyön tunteina avautunut.

Runoilija Katri Valakin tiesi, että yöllä puutarha elää omaa elämäänsä

Yöllä on varmaan joku jumala  

kulkenut puutarhassani:  

kaikki unikot ovat auenneet.  

Tuskin uskallan astua ulos,  

pelkään palavani pienissä liekeissä2 kommenttia:

  1. No tuossakin Katri Vala! Tuntui vain niin oudolta, kun juuri tiistain Runo-Seitissä lausuin/sanoin Katri Valan erään toisen runon. Unikko on ihana!!! Kaikki lajit, tuulessa tanssijoita. Kun vain tietäisi mihin niitä laittaisi. Haravat nurkissa jo ikäväivät.

    VastaaPoista
  2. Ihmeellinen kevät. Polttelee jo niin, että pitää käydä kasvihuoneessa haistelemassa viime kesän tuoksua. Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI