torstai 11. toukokuuta 2017

ENSI VIIKOLLA SE ALKAA


 satoi tai paistoi - mansikkamaan kevätsiivous

Noin 3000 taimen mansikkapelto panee kesän mittaan selän koetukselle. Järkevämminkin parhaimman kesäajan voisi kai käyttää. Vielä muutama vuosi mansikkaa ja sitten alue muutetaan kokonaan arboretumiksi.
Sinne tänne on jo istutettu pieniä puuntaimia. Tälle alueelle harvinaisia lajeja. Hevoskastanjat selvisivät hyvin ensimmäisestä talvesta samoin kuin tryffelitammi.
Pähkinäpensaat - Euroopan ja Mantsurian -  niin ikään ovat selvinnet monta vuotta, jopa kylmän 2015-2016 talven.

Tämänkään päivän sää ei oikein innostanut puutarhahommiin. Säätiedotus lupasi vähäistä lumisadetta, mutta kaikkea muuta. Lumisadetta tuli niin tiuhaan, että tien päällä ei selviäisi kesärenkailla.Vuosi sitten toukokuun 11, päivä laitoin tomaatit ja kurkut  kasvihuoneeseen. Nyt  kasvihuoneessakin menee öisin vielä pakkaselle.


Saakohan tänä kesänä kasvihuoneesta tällaisia kuvia napsittua. Kurkkusato oli viime kesänäkin valtava ja omia tomaatteja söimme vielä lokakuun lopussa


Mitä hyötykasveja sinä kasvatat puuatarhassasi?  Onko sinulla omat alueet hyötykasveille ja koristekasveille?

Minun puutarhani on potager- tyyppinen eli siellä täällä koristekasvien seassa kasvaa syötävää.

Latva-artisokan ehtiminen syöntikokoiseksi on haaste ja sitten kun se olisi valmis, ei sitä raskikkaan syödä.

Lehtikaalia meillä kasvaa pitkin puutarhaa. Vihreää ja violettia. 
Basilikaa kannattaa istuttaa sinne tänne kukkapenkkeihin. Tai no ainakin minun mielestä. Huumaava tuoksu leviää pitkin puutarhaa.

Kasvatatko sinä sipuleita maassa vai ilmassa? Meillä enimmäkseen ilmassa.


Parsaa saisi omista kasvustoista reilustikin, mutta ... kun en raski käyttää niitä. Mieluummin katselen muhkeita parsapensaita.
Sipuliakin on monenlaista. 


Omat niksinsä vaatii kasvattaa tällaisia tomaatteja. Kokeileppa onnistuuko.


Kuin myös tällaisten porkkanoiden kasvatus.

Tällaisia kuvia tarttui tällä kertaa koneen muistilta postaukseen, kun uusia puutarha-aiheisia kukkivia kuvia ei vielä oikein ole. 

Huomiseksi olen suunitellut hiihtopäivää. Piha-alueeseen rajautuvan pellon ja metsän reunassa varjopaikassa on vielä niin paljon lunta, että siellä voi käydä hiihtämässä.Muistathan äitienpäivän kirja-arvonnan. TÄSTÄ siihen pääsee. 


Seuraavilla säännöillä arvontaan

* Saat yhden arvan, kun kommentoit tätä tai eilistä postausta 

* ja toisen olemalla blogini kirjautunut lukija. (Lukijat-toiminto  oikealla sivupalkissa. Klikkaa itsesi lukijaksi)

Kolmannen arvan saat liittymällä blogini seuraajaksi Blogit.fi - sivustolla TÄSTÄ linkistä sinne

Ilmoita kommentissa, monellako arvalla olet mukana. Laita kommenttiin mielellään yhteystieto, esim. sähköpostios.  jotta saan voittajaan yhteyden.


ARPAONNEA!

4 kommenttia:

 1. Yksi arpa. Kerro ihmeessä sisäkasveistadi ulkokelejä odotellessa. Varsinkin sen harvinainen pappilan lehtikaktuksen kuulumiset kiinnostaa! Minulla on samasta 1 lehti joka mököttää eikä kasva! Miten ihmeessä sitä hoitaisisin? Potager haaveita minullakin ..2 pikku kasvaria löytyy pihasta. Terkuin Mia Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan, useammalla voisi onnistaa paremmin. Kiitti vinkistä, kerronpa jossain postauksessa taas huonekasveista. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia! Minun pihassani kasvaa entuudestaan raparperia ja tilasin lisäksi muutaman mansikantaimen. Varsinaista kasvimaata ei ole vaan raparperit kasvavat pihan nurkissa. Mansikoille en ole vielä valinnut paikkaa. Yrttejä kasvatan ruukuissa, mutta niitä saatan istuttaa myös kukkien sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää tulee ikävä, kun selailee kuvapankkeja. Saa nähdä onnistuuko tänä kesänä mikään. Basilikatkin tarvitsisivat LÄMPÖÄ.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI