maanantai 24. heinäkuuta 2017

ONPAS JAAKOLLA MONENLAISIA TAIKOJA


Viileistä säistä huolimatta tänä kesänä puutarhassa kasvu ja kukkiminen on ollut aivan uskomattoman rehevää ja kaunista. Vielä kun jaksaa kontata ja ryömiä kuvatessa, saa luotua vaikutelman, että kasvit ulottuvat melkein pilviin saakka.


Kieltämättä alkaa jo vaikuttaa, että jotain ihmelitkuja kasveille on kaadeltu. Osaksi kylläkin niin. Monilta blogini yhteistyökumppaneilta olen saanut hyviä tuotteita ja ohjeita niiden käytöstä. Kaikille kasveille kun ei käy välttämättä samat aineet. Kukkiville kasveille on olemassa erityyppisiä tuotteita, kun taas lehtivihanneksille on aivan erilaiset koostumukset lannoitteissa. Ja mikä tärkeintä, olen keskittynyt luonnonmukaisiin lannoitteisiin. Saapas nähdä, millaisen kasvupyrähdyksen vielä saa aikaan uuden yhteistyökumppanini Jaakontaian tuotteet.
Esittelen lähipäivinä Jaakontaian tuotteita  täällä blogissani. 

Jaakontaika® on myrkytön ja torjunta-aineeton kasvutehoste, joka edistää kasvua tehostamalla yhteyttämistä. Suotuisissa olosuhteissa kasvu voi lisääntyä jopa 100 %.No voi elämä, kuinka korkeita ritarinkannuksistani tuleekaan, kunhan ne saavat Jaakon ihmetuotteita. Nyt ne jo huitelevat melkein kolmen metrin korkeudessa. 

Huomenna Jaakonpäivänä sopivasti  tuotteet varmaankin tulevat postin mukana. 

Jaakonpäivä heinäkuun 25. päivä oli lapsuudessani päivä, jota vähän  kauhulla odotimme. Asuimme lapsuuteni ensimmäiset seitsemän vuotta ihan Siikajoen rannalla. Jaakonpäivänä piti koko ajan pitää silmällä jokivartta, jospa sattuisi näkemään, kun Jaakko heittää kivensä jokeen.

Minulla on vieläkin mielikuvituksen luoma kuva, miltä tuo kivenheittäjä näyttää.Koukkunokkainen ukko, jolla on syylä nokanpäässä, arpinen, raakaamaton parransänki, piippu suussa.  Tällaisia kaksi vuotta vanhempi veljeni piirteli kirjojen sisäkansiin  Ihan selvästi kivenheittäjä Jaakon kuvia.

Kurja ukko, kun heitti kylmän kivensä kesken uintikauden. Aina piti riidellä uimaan menosta Jaakonpäivän jälkeen.

Uskotko sinä vanhoihin taikoihin? Syljetkö kolme kertaa, jos musta kissa menee tien yli? Koputatko puuta, kun toivot, ettei hyvä onni muutu? Mitä muuta?

Minä en ole kovin taikauskoinen, en sylje enkä koputtele, mutta minusta tuntuu, että alan uskoa tuohon Jaakontaikaan. Niin hyviltä nuo kuvaukset vaikuttavat aineen tehosta. Videoklippejä  TÄSSÄ

Onnea kaikille Jaakoille ja mukavaa tiistaita itse kullekin.
7 kommenttia:

 1. Olipas se mukava postaus, kiitos siitä. Upeaa kukintaa sinulla on puutarhassasi. Mukava tuo Jaakko-tarina. Mukavaa heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, mukavaa loppukuuta. Ajattele, kohta on elokuu, syksy lähestyy.

   Poista
 2. Munulla on Jaakontaiasta todella hyviä kokemuksia ja monelta vuodelta. Tänä vuonna olen kokeillut sitä taimikasvatuksiin ja kasvihuoneen kasveihin ensimmäistä kertaa. Kasvit ovat kasvaneet loistavasti, ovat terveitä ja topakoita.🌿💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava tietää, että olet tyytyväinen. Minäkin olen kuullut kehuja. Mukava päästä kokeilemaan. Aurinkoisia puutarhailmoja!

   Poista
 3. Aika karun näköinen äijä tuo Jaakko. 😄 Pysyisi vaan poissa meidän mökkirannasta. Kiva blogi sinulla täällä. Löysin tänne kun etsin puutarha ideoita omaa blogiini. Tulin ja jäin. Lämpimästi tervetuloa vastavierailulle! Terkuin Katja 🌸

  VastaaPoista
 4. Joko se Jaakko nyt jo on kiveä heittämässä? Jaakontaika nimen olen kuullut, mutta en ole tuotetta kokeillut. Hauska kuulla kokemuksiasi Jaakontaiasta.

  VastaaPoista
 5. Heh, hauska tuo "Jaakon kuva". :) Minä en ole taikauskoinen, mutta vanhoihin uskomuksiin on silti mukava tutustua.

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI