torstai 20. heinäkuuta 2017

PAKKO OLI JÄRJESTÄÄ VARTIOINTI                  Miten ne osaavatkin valita aina isoimmat ja kauneimmat?

Tällaisia möhkäleitä tuolta  puskista löytyy. Vain vähän napaistu, mutta marja on pilalla.


Vakioapulaisemme joutuivat taas ulkopalvelukseen.  


Andy on niin coolin näköinen, etteihän tuota pelkää rätsätkään. Naiset ottavat poimintareissuillaan selfiet Andyn kainalossa. Ihmeen komeanaamaisia tyyppejä myydään kirppiksellä.


Aika symppis tyyppi tämäkin, vaikka ihan eri sarjassa Andyyn verrattuna ja ihan kotitekoinen - ei mitään kirppiskamaa. 


Olikohan tämä nyt Anna vai Reeta. No joka tapauksessa talon entisten asukkaiden mukaan nimetty, joko emäntä tai piika. Aika aijastuneet vaatteet. Pitäisiköhän käydä kirpparilla ja tuunata vähän fiksumman näköiseksi.  

Millaisia pelottimia sinulla on? Mikä toimii, mikä ei? Meillä ei oikein mikään. Tottuvat parissa päivässä näihin. Parasta on, kun mustikat kyspsyvät. Silloin rätsät lähtevät metsään. Mustikka on niille mieluisampi marja. Harmi vaan, ettei tänä kesänä näytä tulevan mustikoita ainakaan meidän lähistölle. 

Niin niistä mansikoista.  Paljon on tulossa, raakilemäärä lupailee hyvää satoa. Mutta viljelijän arki on epävarmaa. Jos ei enää hallanvaaraa olekaan, niin muita vitsauksia kylläkin. Ötökät, kuivuus - no siitä nyt ei  näytä olevan pelkoa ihan heti huomenna, kun melkein joka päivä sataa. Mutta  rankkasateet ovat pahasta, erityisesti  jatkuva liika märkyys, kun home pääsee valloilleen. 
Torjuntakeinojahan olisi ötököille ja homeelle, mutta meidän periaatteisiin eivät torjunta-aineet kuulu. Tulee, mitä tulee, kunhan tietää, että se on myrkytöntä. 

Reilun viikon päästä pitäisi olla jo jonkin verran tällaista tarjolla. Nam. Joko olet päässyt maistelemaan oman maan mansikoita vai ehtivätkö rätsät nokaista ennen sinua?
Muutama päivä sitten postauksessani julistin arvonnan vanhanajan perinneperennoista - maatiaskeisarinkruunuista. Katso postaus  TÄSTÄ.  Kukapa nyt ei haluaisi itselleen keisarinkruunua. 


ARVONTA menee näin:

Osallistut yhdellä arvalla olemalla jo tai liittymällä blogini lukijaksi. Tuossa oikealla blogin reunassa on Lukijat - liity siitä Lue - painikkeesta.
Kirjoita tämän tai edellisen postauksen loppuun kommenttisi, oletko uusi vai jo aiemmin kirjautunut lukijaksi. Muista laittaa kommenttiin yhteystietosi ( es. sähköposti), jotta saan voittajiin yhteyden. Postitan vain Suomessa olevaan osoitteeseen.

Osallistua voit tällä viikolla  perjantaihin  21.7.2017 klo 24.00 saakka.

Onnea arvontaan!

8 kommenttia:

 1. Haha, hieno tuo Andy, mutta mansikat ne vasta hienoilta näyttävätkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andy näyttää kyllä aivan hurmurilta. Rätsienkin mielestä mansikat lienevät herkullisen näköisiä. Miksihän ne eivät syö koko marjaa, kun vain nokaisevat.

   Poista
 2. Mukavan näköisiä linnunpelättimiä.
  Mehukkaan näköisiä mansikoita. Nami nami

  VastaaPoista
 3. Tuo nainen on pahin! Niin kuin yleensä.

  VastaaPoista
 4. Voi mikä Andy! Mutta tuota rouvaa kyllä pelkäisin jo itsekin! :D Meillä kasvaa mansikoita vain yhdessä parvekelaatikossa ja yhdessä kattilassa, joten ne on ollut helppo pistää harson alle linnuilta piiloon. Pari maistiaista ollaan jo saatu ja raakileita on runsaasti. Rönsyjä on myös paljon. Kun vaan ehtisi laittaa niitä multaan, niin saisi ensi vuodelle useamman uuden taimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on 3000 puskaa, arvaappa sitä ruohimisen määrää

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI