keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

TEKEEKÖ JAAKKO NYT TAIKOJAAN SYYSLEIMUIHINI?
Liian aurinkoinen kasvupaikka  sekä liian tiheä kasvusto. Siinäkö syyt sille, että syysleimuihini tulee yleensä härmää.  Tämäkin kesä on kyllä ollut sangen otollinen härmäkasvuston muodostumiselle - liian kosteaa, kun aina sataa. Onko sinulla samaa härmäongelmaa näiden kanssa?


Hyvinä kesinä leimut ovat  pysyneet terveinä ja kukinta on sen mukaista. Kiiltoleimut ovat ehdottomia suosikkejani ja loppukesän näyttäviä kukkijoita.

Pari päivää sitten huomasin, että nyt leimuihini on iskemässä taas härmä. Valkoisia laikkuja siellä täällä lehdillä, enimmäkseen alimmissa lehdíssä, missä on kosteinta.

Miten sinä yrität torjua tätä niin inhottavaa ja leimujen kukintaa rumentavaa härmää?

Minä sain sopivasti Jaakon päivänä yhteistyökumppaniltani Jaakontaialta lähetyksen, jossa oli kaksi tehoainetta puutarha- ja kasvihuoneviljelyyn.

Jaakontaika - kasvutehostetta, jota on saatavana tiivisteenä ja valmiina liuoksena.

ja Carbon Kick® Boosteria.  Nyt tämä boosteri tuli enemmän kuin tarpeeseen, sillä se on kehitetty härmätautien torjuntaan.  Jaakontaika® ja Carbon Kick® ovat suomalaisia innovaatioita. Laitoin ohjeen mukaan valmiiseen Jaakontaika- suihkeeseen 5 ml Carbon Kick® Boosteria ja suihkutin  syysleimukasvustoja. Suihkuttelu pitää muistaa uusia viikon välein. Ajattelin tehdä ensin pienelle alueelle koekäsittelyn, mutta kun härmää oli jo joka puolella, käsittelin kaikki leimukasvustot. Kävi miten kävi.


En tiedä, olenko myöhässä, sillä härmäntorjunta pitäisi aloittaa, kun mitään härmän merkkejä ei ole vielä näkyvissä. Mutta ainakin sitten ensi kesänä olen viisaampi ja aloitan ruiskuttelut aikaisemmin. 
Ja mikä parasta:  Carbon Kick ® Booster on luomuhyväksytty torjunta-aine.


Jaakontaika on tehoaine, jolla saa annettua täsmätehoa kaikenlaisille kasveille. HOX HOX! Jaakontaikaa ja boosteria suihkutetaan kasvien lehdille, niillä ei kastella kasveja juuristolle. 

Jaakontaian tehot ovat tällaiset: Komeampaa kukintaa, vehreämpiä viherkasveja, mehukkaampia marjoja ja hedelmiä, maukkaampia vihanneksia ja muhkeampia juureksia – Jaakontaika® saa niin koriste- kuin hyötykasvit kukoistamaan tuoden esille niiden parhaat puolet


Carbon Kick ® Booster auttaa pitämään kasvuston vapaana  härmän lisäksi myös punkeista, ripsiäisistä ja ansarijauhiaisista.

Kasvihuonekurkkujen osalta olin auttamattomasti myöhässä. Härmä iski lehtiin ja muiden kasvien pelastamiseksi revin kaikki kurkkukasvustot pois. Harmitti niin vietävästi. Paremman makuisia kurkkuja ei saa mistään muualta kuin omasta kasvihuoneesta. Eikö olekin niin?


Yksi kasvuhäiröinenkin löytyi kasvustojen seasta. Tukinarun ympärille oli reppana kietoutunut.
Siinäpä miehelle mielenkiintoinen aamupala. Millainenhan tuo on sisältä. Tuollaisilla voisi saada hyvän kilohinnan. Olisivat sopivia koristeita kattaukseen.

Aurinkoista keskiviikkoa!
2 kommenttia:

  1. Valkoista leimua olen suunnitellut tulevan kevään hankinnaksi. Punaista jo onkin. Tänä kesänä- ihmeellistä kyllä- en ole huomannut härmää missään kasvustossa. Jaakontaika on tuttu tuote jo muutaman vuoden takaa. Pitänee ostaa omaankin käyttöön. Komea kukkapenkki Sinulla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Valkoinen leimu on upea kasvi isona alana. Meillä on vältytty kirvoilta mutta nyt härmä meinaa tulla.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI