lauantai 19. elokuuta 2017

MEILLÄ JAETTIIN EILEN PEEKOOTA


Niitä meillä oli jakelussa perjantaina sateen alla. Eli fosforia ja kaliumia kasveille.


Typpilannoituksen aika on ohi tältä kesältä. Nyt valmistellaan talvenkestävyyttä ja ensi kesän kukintaa sekä uutta marjasatoa. Tuntuu vähän hassulta lannoittaa ensi kesän marjasadon varalle, kun tämän kesän viinimarjat ja vadelmat ovat vielä poimimatta. Mutta niin se vaan menee, lannoitus on annettava nyt, kun kasvit ovat vielä kesän vihreydessä. Ruskan värjäämät kasvit eivät enää hyödynnä lannoitteiden ravinteita.


Perjantaina lannoitettiin enimmäkseen perennat, ensi viikolla ruusut, marjapensaat ja arboretumiin istutetut pienet puuntaimet.

Mies sai vapaat kädet valita lannoitettavat kukat. Kuvista näet, mitkä kasvit näyttävät olevan tärkeitä.


Syysleimun olemassaolosta on taisteltu monta vuotta. Härmä on ottanut sen kynsiinsä monena vuonna. Tänä kesänä kasvustot on saatu pelastettua Jaakontaika-sumutteilla.


Parsalle  potkua ensi kesäänkin.


Kärhöt ovat meidän puutarhassa silmäteränä. Niiden hyvinvoinnin eteen tehdään kaikki mahdollinen.
Biolanin lantarakeet ovat siistejä käsitellä. Ne eivät pölise. Pölise - tosi hassunkuuloinen verbi.  

Tämä Biolanin syksyn PK-lannoite on luonnonmukainen lannoite, joka soveltuu myös luomuviljelyyn. Joten sitä ensi viikolla myös mansikkamaalle, kun loput mansikat on saatu poimittua. 

Pioneja meillä on kymmeniä. Aika hyvin lannoittaja osasi ne hakea. Kaipa niiden paikat ovat jääneet mieleen kesän mittaan puutarhakierroksilla.
Puutarhan nurkassa oleva kolmionmuotoinen  keijunkukkapenkki on aina ollut mieheni mieleen.


Lannoittaja tykkää liljoista ja liljat lannoittamisesta.


Onneksi meillä ei ole liljakukkoja.


Mantsurian jalopähkinää suojellaan verkoilla ympäri vuoden. Se on jänisten herkkua, jos vain pääsevät siihen käsiksi. Syyslannoitus on tehtävä pähkinöille riittävän ajoissa. Ensimmäiset hallayöt natistavat lehdet.


Yksi pienimmistä, mutta  ei vähäarvoisin puunalku, hevoskastanja, joka on jo talvehtinut meillä yhden talven. Jospa seuraavankin.

Ensi viikolla lannoitusta jatketaan.

Tänään haetaan lähimetsästä piirakkamustikat ja katsastetaan, onko sieniä näkyvissä.

Sienienkatselusta aasinsiltana muistutus blogini kirja-arvonnasta. Arpajaispalkintona on kätevänkokoinen Metsäkustannus Oyn julkaisema                                                Näin osallistut

Olemalla lukija + kommentoimalla

 eli siis näin

Olemalla jo blogini lukija tai liittymällä lukijaksi - tämän blogisivun oikealla olevassa palstassa  Lukijoiden kuvien alla - Lue - klikkaa siitä

Kirjoita tämän blogin jälkeen kommentti, oletko tottunut sienestäjä vai vasta aloittelemassa vai eivätkö sienet ole sinun juttusi.  Laita kommenttiin yhteystietosi (sähköposti), jotta palkinto päästään postittamaan, jos Onnetar suosii sinua. Palkinto postitetaan vain Suomessa olevaan osoitteeseen.

Osallistumisaikaa arvontaan on sunnuntai - iltaan  20.8. klo 24. 00 saakka.


Onnea arvontaan!8 kommenttia:

 1. Nytkö se lannoitus pitää tehdä? Olen aina ollut myöhässä! Kiitos herätyksestä meen heti honkkariin :) Kivvaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 2. No nyt pitää olla jo vikkelä. Viikonloppuja sinullekin ja hyvää jatkoa Birgit!

  VastaaPoista
 3. Sinulla onkin tarkka apulainen, kun valitsee lannoitettavat kasvit. Minun apulaiseni taitaa ropsia lannoitetta joka paikkaan, jos ylipäätään muistaa koko lannoituksen.

  VastaaPoista
 4. Kokenut sienestäjä .... kyllä ja ei. Lapsena tuli koluttua vanhempien kanssa metsiä lähinnä rouskujen perässä ja siinä samalla kyllä minulle opetettiin muitakin sieniä. Mutta kyllä ne sienet sinne lapsuuteen melkeinpä jäivät. Jos nyt metsiä kulkiessa mustia torvisieniä tai keltavahveroita tielle osuu, niin ne kyllä mukaani lähtevät, mutta muuten ovat sienet jääneet poimimatta. Toivottavasti onni on myötä arvonnassa :) juha.vartiainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä asia olisikin, jos lapset opetettaisiin luonnon antimia hyödyntämään.

   Poista
 5. Minä olen niin huono lannoittamaan syksyllä. Jokohan nyt muistaisin, kun sinäkin postasit aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselehan lantapussit esille. Keväällä kasvit kiittävät.

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI