sunnuntai 13. elokuuta 2017

SIENIKIRJA ARVOTTAVANA


Opettele tuntemaan myrkkysienet. Kerää vain sellaisia sieniä, jotka tunnet. Noilla lauseilla olen nähnyt opastettavan sienten keruuseen. Eli kerätäkö vain myrkkysieniä?Metsäkustannuksen sienikirjassa on yleisimpien ruokasienien tunnistamisohjeet, yksityiskohtaiset kuvat sienistä ja niiden kasvuympäristöistä sekä vinkit poimintaan ja ruoanlaittoon.

Kätevänkokoinen kirja (11x16 cm) otettavaksi sieniretkelle mukaan. Noin 120 sivulla esittelyt selkeine kuvineen auttavat sienien keruussa vasta-alkajaakin. Voisin kuvitella, että osaisin tämän kirjan avulla poimia oikeita, syötäviä sieniä. Harmikseni en voi syödä niitä. Saan sappikohtauksen tyyppisen reaktion syötyäni sieniä.  Joku lääkäri sanoi, että jos sienisokeri ei sula, niin tuollainen kiputila on seurauksena. Harmi, hyvä ruokavaihtoehto meille kasvissyöjille jää hyödyntämättä. 

Esiteltävistä sienistä kerrotaan tuntomerkit, valmistaminen ja säilöminen ja lisäksi kuvaillaan näköislajeja.
Kuvat ovat todella selkeitä


Ja jos huonosti käy ja keräät ja syöt myrkkysieniä, kirjassa on ohjeet senkin varalle. 

Minulle tarpettomana laitan tämän Metsäkustannus Oy:ltä saamani  SIENIKIRJAN  ARVOTTAVAKSI.

ARVONTA  menee näin: 

Näin osallistut

Olemalla lukija + kommentoimalla

 eli siis näin

Olemalla jo blogini lukija tai liittymällä lukijaksi - tämän blogisivun oikealla olevassa palstassa  Lukijoiden kuvien alla - Lue - klikkaa siitä

Kirjoita tämän blogin jälkeen kommentti, oletko tottunut sienestäjä vai vasta aloittelemassa vai eivätkö sienet ole sinun juttusi.  Laita kommenttiin yhteystietosi (sähköposti), jotta palkinto päästään postittamaan, jos Onnetar suosii sinua. Palkinto postitetaan vain Suomessa olevaan osoitteeseen.

Osallistumisaikaa arvontaan on ensi sunnuntai - iltaan  20.8. klo 24. 00 saakka.


Onnea arvontaan ja mukavaa alkavaa viikkoa!
21 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa, olisipa hyödyllinen kirja vasta-alkajalle nimimerkillä Uusi sienimuori

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa! Olen täysin aloittelija, en ole uskaltanut sienestää, koska tunnen vain punaisen kärpässienen ja ehkä korvasienen ja kantarellin. Sienikirja olisi siis tarpeen :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Bloggerlukijana mukaan arvontaan. Olen kyllä kokenut sienestäjä ja tunnen monia sieniä, mutta vielä on joitakin joita en tunne ja siksi ne on jääneet keräämättä.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Jonkin verran sienestän. Tai ainakin nautin metsässä kävelemisestä ja sienten bongailusta. Kaikkein perinteisemmät sienet kyllä tunnistan.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 5. Kerään vain tatteja kun en muita uskalla kun en tunne joten tarpeeseen tulisi. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kerään tietysti sieniä, jotka tunnen mutta hyviä ruokasieniä on paljon, joita en vielä tunne. Tässä olisi hyvä opas niiden tutustumiseen.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Sienikirja on myös hyödyllinen lahja luonnossa liikkujille. kai3ki@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukaan :) Olen suht aloitteleva sienestäjä

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 9. Olen käynyt sienessä jo ihan pikkulapsesta lähtien ja silloin keräsimme haaparouskuja ja karvalaukkuja sekä kanttarelleja jos sattui löytymään.Ukko K:n myötä opin keräämään myös herkkutatteja ja yhdessä olemme laajentaneet repertuaaria mustatorvisieniin.Uusiakin sieniä olisi kiva oppia tuntemaan:)

  VastaaPoista
 10. Mukana! Sienestän kyllä, mutta vain asiamtuntijan eli äitini kanssa. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana arvonnassa, sienet onkin vielä mulla vielä vähän hakusessa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Aloittelija olen. En ole aikuisiälläni koskaan käynyt sienestämässä, mutta koska lapsuusmuistot mummon ja papan kanssa sienestyksestä ovat jääneet kultaisina mieleen, niin olisi mukavaa nyt oman lapsen kanssa opetella samaa touhua ^_^ kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Mukana arvonnassa! Osaan kerätä vain kantarelleja, suppilovahveroita ja haaparouskuja, joten sienikirja olisi tarpeen.
  tuuliannikantuvassa@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Olen aloittelija :) Tunnen yleisimmät sienet, mutta paljon jää syötäviä metsään koska en ole varma. Kantarellit, rouskut ja osan tateista tunnistan :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Muutamia sieniä tunnen kanttarellin suppiksen karvaroukun, aloittelija siis
  kristiina.myllyniemi@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 16. Tälle kirjalle olisi tarvetta! Aiemmin en välittänyt muista sienistä kuin kantarelleista, mutta olen varmaan aikuistunut, kun nykyään maistuu toisetkin. Sienien tunnistuksessa olen aloittelija, ja kovasti tekisi mieli poimimaan niitä. (keijunkukkanen@outlook.com)

  VastaaPoista
 17. Kiva arvonta, mukana ollaan. Sienestämme paljon, mutta vain tuttuja sieniä. Olisi mukava oppia tuntemaan muitakin lajikkeita. anneli.airola@hotmail.ocm

  VastaaPoista
 18. Suppikset ja kantarellit osaan kerätä! Herkkusienenkin tunnen, kaikki muut pelottavat, ei uskalla kerätä ja valmistaa syötäväksi!

  Terveisin
  Riikka Rantanen | riikka.rantanen50@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Täysin aloittelija olen sienien kanssa, mutta kiinnostus oppimiseen on herännyt. :) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kaikkein yleisimmät /tatit ja rouskut tunnen, mutta enpä juuri muita. Pieni sienikirja tuli hankittua -80 luvun alussa, mutta se on kadonnut jo vuosia sitten. Muutamille Sieniretkille olen osallistunut, mutta kaipaisin vielä opastusta.

  VastaaPoista
 21. Mukana !
  Olen vasta alkaja mutta mieheni on tottunut sienestäjä
  ja innoissani odotan tulevia sieni retkiä hänen kanssaan
  ja toki pitää vähän opiskella että voin mennä sanomaan
  mitkä ovat niitä parhaita ruoka sieniä ;)
  niinaarvonnat@luukku.com

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI