lauantai 3. maaliskuuta 2018

Hurahdappa pelargoneihin -- arvontamuistutus
Mårbacka -  Ihanat pelargonit kirjasta sivu 10


Jos olet vähänkään kallellaan pelagonioihin, pelakuihin, pielikukkiin, niin aivan täydellisesti hurahdat niihin jo tätä kirjaa selaillessa. Reilut 110 sivua  ja yli 120 erilaista pelargonia! Kotipelargonit, riippapelargonit, jalopelargonit, enekelipelargonit jne. En edes tiennyt, mitä kaikkia niitä on olemassakaan. Kirjassa esitellään hoito, lisäys, taudit ja tuholaiset, talvettaminen, tavallisimmat osotopaikatkin  on esitelty harvinaisemmille lajeille. Otavan teos on erinomainen käsikirja pelargonioiden maailmaan.Munankuoripelargonioita. No siltäpä ne näyttävätkin, kun tarkemmin katsoo. Hyvät ja selkeät kuvat.  Kivat kuvakulmat tekevät kukinnoista näyttäviä.
Lehtivalikoimaakin näköjään löytyy.  Koko vaihtelee muutamasta millimetristä pariinkymmeneen senttiin. Lehtiruotien pituus vaihtelee, samoin lehden kiinnityskulma ruotiin ja se, miten lehti on ruotiin kiinnittynyt - keskeltä vai reunasta.


Tiedätkö, mistä tulee sana "pelargoni"?  Kreikan sanasta "pelargos",  joka merkitsee haikaraa. Pelargonien siemenkodat ovat kuin haikaran pitkiä nokkia. Sekin viisaus löytyi tästä kirjasta.
Entäpä, jos kirvat, ansarijauhiaiset, villakilpikirvat ym. vihulaiset iskevät pelargonioiden kimppuun. Siihenkin kirjassa annetaan ohjeita.


Pelargonioiden lisäys on yleensä helppoa. Hyvät, kuvien kera olevat ohjeet löytyvät kirjasta, jos olet pistokaslisäyksessä  noviisi.


Niinpä, siinä se on sanottu. Lisää pitää saada.

Omat Mårbackani olen onnellisesti saanut talvetettua taas kerran. Pieni loraus vettä silloin tällöin merilevällä höystettynä. Purkkirivistö vanhan talon viileällä lattialla. Muutahan siihen ei tarvitakaan. Jalkoja palelee, mutta Mårbackat kiittävät.Muistutus vielä SIEMENARVONNASTA. Vielä ehtii.

TÄSTÄ  osallistumaan kipin kapin.Mukavaa sunnuntaita!16 kommenttia:

 1. Näyttää kiehtovalta kirjalta!

  VastaaPoista
 2. Ihanan oloinen kirja. Itsellenikin sen pitäisi ilmestyä lähipäivinä :) Siemenarvonta on kiva <3 Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Kohta sinäkin pääset hullaantumaan pelakuihin.

   Poista
 3. Kukapa olisi uskonut, että pelakuun lehdistäkin löytyy noin montaa erilaista. Kukkia muistan nähneeni kolmea eri lajia ennen tämän postauksen lukemista. Kaikille onnea arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko niin, että katsomme yleensä vain kukkaa. Lehdet jäävät huomaamatta.

   Poista
 4. Minulla ei oikein kukkia ole, mutta pelakuu näyttää olevan kyllä todella suosittu! Yksi jos toinenkin talvettaa niitä nyt kuisteilla. Hauskan näköisiä joka tapauksessa ja tuosta lajikirjosta varmaan minäkin löytäisin suosikkini... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajeista on kyllä vara valita, minä olen vähitellen lisännyt omaa valikoimaani Mårbackoissa.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen. Muutamia pelargoneja omistavana tuosta olis hyötyä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat pelakuut ovat olleet minullakin mielessä tänä viikonloppuna. Niitä täytyy saada joka kesä. Ja Mårbacka on yksi ihanimmista. Talvettamista en ole vielä kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla talvettamista. Vanhat rotevat juurakot kukkivat runsaasti.

   Poista
 7. Hieno ja houkutteleva kirja. Yksi pelaguu-kirja minulla onkin, vaan voipi niitä kaksikin yhdellä ihmisellä olla.
  Yritän kovasti olla hurahtamatta pelaguihin, sillä niiden talvettamiselle ei oikein ole kunnon tilaa. Kuusi itse siemenestä kasvatettua talvehtii työhuoneen ikkunalla. Enempää ei mahdu.

  VastaaPoista
 8. Kesää ei tule ilman pelakuita. Mårbacka on suosikkini, koska kukan värissä on jotain koskettavaa. Talvehtimaan en harmi kyllä ole vielä saanut yhtäkään kukkaa, mutta ehkä joskus. Ihailen blogiasi ja sitä valtavaa työtä, jota olette tilallanne tehneet, yli kaiken. Terveisiä täältä Turusta. Tv. Anne (Riston serkku)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pikku Anne, sieltäkö sinä ilmestyit. Laitappa sähköpostia pekkalat(at)outlook.com

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI