keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Kasvihuoneeseen kastelualtaat ja kasvusäkit



Millaiset ratkaisut olet kehitellyt kasvihuoneeseesi?  Onko sinulla maapenkit vai altaat?
Minulla kasvihuoneen lattiassa on tiililaatoitus. Halusin yhtenäisen, siistin ilmeen. Tomaatit ja kurkut kasvatan helppoakin helpommissa Biolanin kasvusäkeissä, jotka lepäävät kastelualtaiden päällä. Kätevä keksintö Biolanilta.  En ole sidottu päivittäiseen kasteluun. Viikonkin ajan kasvit selviävät itsekseen. Kiitos Biolanille blogiyhteistyöstä.


Katsoppas videolta, miten homma toimii.

Kasvusäkeissä on lannat valmiina, joten riittää, kun täyttää viikoittain vesialtaan.  Kasvusäkkejä on myös yrttiviljelyyn sekä mansikan jatkuvaan kasvihuonekasvatukseen.

(Kuva: Paula Ritanen-Närhi)

Juhannuksesta lähtien olemme enemmän kuin omavaraisia kurkkujen kanssa ja omia tomaatteja syömme eri muodoissaan syksyn lumentuloon saakka.

Kasvusäkit jatkohyödynnän vielä seuraavana keväänä hajottamalla sisällön perennapenkkien katteeksi. Lantaa on säkeissä vielä jäljellä ja penkkien pintaroskat saa näppärästi multakerroksen alle piiloon maatumaan.
Tuomentuoksua päivääsi!



6 kommenttia:

  1. Nuo ovat tosi käteviä! Minulla on ollut varmaan viisi vuotta mökillä kasvarissa kaksi allasta. Voi olla pois kaksikin viikkoa ja tomaatit on yhä kunnossa. Säkit ovat vähän rumia kyllä, mutta niin äärettömän käteviä, ettei sillä niin väliä. Eikä tarvii lannoittaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vain hyviä kokemuksia, lähes 10 vuotta olen näitä käyttänyt

      Poista
  2. Kasvusäkki on minullekin tuttu, sillä olen sitäkin käyttänyt tuolla isossa kasvihuoneessamme. Nyt sain pienen kasvihuoneen mumonmökin nurkalle ja siellä on altaat laattoen päällä.
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun sinäkin olet tyytyväinen. Mukavaa illan jatkoa sinulle!

      Poista
  3. kasvatussäkkejä minäkin suosin. Ovat tosi käteviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sinulla kastelualtaatkin? Lyömätön yhdistelmä: kasteluallas ja kasvatussäkki

      Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI