torstai 26. heinäkuuta 2018

Mårbackat ovat villiintyneet kukkimaan - arvontaa taasMillä sinä kukitat pelakuitasi? Kananmunankuorillako vai kahvinporoilla? Minulle tuo on vähän vaikea lannoitusmuoto, kun en juurikaan syö kananmunia ja leipomaankin olen nykyään laiskanpuoleinen. Tyttären aikoinaan lausuma "Hetken huulilla, ikuisesti lanteilla" rajoittaa leipomishaluja. Kahvinporojakaan ei kerry, kun olen teenjuoja. 

Äitini lannoitti aikoinaan kananmunankuorilla ja komeasti pelakuut kukkivat Roppolamme pirtin ikkunoilla. Vielä vanhuudenpäivillään hoitokodissa hän usein kyseli, saanko kukat kukkimaan yhtä komeasti kuin hän aikoinaan. Pelakuut kuuluvat vanhan talomme vakiokasveihin niin sisällä kuin ulkonakin.  Pirtin päätyakkunalla pitää  vanhan tavan mukaan olla kirkkaanpunaiset pelakuut. En tiedä miksi, mutta niin vain aina on ollut. Muilla akkunoilla saa olla sekalaisempaa väritystä.


Omat pelakuuni ovat pääosin Mårbackoja:  Annaa, Hannaa, Ingridiä, Nikolaita.Hanna


Anna


Ingrid


Herkän vaaleanpunainen Ingrid ja vaaleamman sävyinen Nikolai.


Talvetan pelakuut sisällä. Osan pirtin akkunoilla niin lähellä akkunalasia, että lehdet painautuvat sitä vasten. Nän pelakuut saavat kylmäkäsittelyä. Isommat purkit pidän lattialla. Vanhan talon lattiat varsinkin seinän vieressä ovat viileänpuoleiset. Lorautan vettä vain silloin tällöin, aina merileväuuttella terästettynä.
Tämän kesän helteistä pelakuut eivät ole olleet moksiskaan. Päinvastoin, nuppua pukkaa jatkuvasti.


Multana käytän aina Biolanin Mustaa multaa ja lannoitteena vaihdellen Biolanin kastelu- ja kanankakkalannoitetta. Oikean nuppupyrähdyksen näyttää saaneen aikaan Biolanin Tomaatti- ja vihanneslannoite.


Keväällä laitoin multienvaihdon yhteydessä purkkeihin Biolanin amppelilannoitetta. Murskasin lannoitepötköjä vasaralla. Isompiin purkkeihin laitoin kokonaisen pötkön, pienempiin vain puolikkaan.

Kiitos Biolanille blogiyhteistyöstä.

Yhteistyön merkeissä pidetään nyt ARVONTA. Arpajaispalkintoina ovat  

Kastelulannoite  + Tomaatti- ja vihanneslannoite. Molemmat tuotteet yhdelle onnekkaalle. 


Arvontaan  osallistut olemalla jo tai liittymällä  blogini lukijaksi. Oikeassa palstassa Lukijoiden kuvien alla on LUE-painike. Siitä voit liittyä lukijaksi.  Kommentoi tähän postaukseen, ovatko nämä tuotteet sinulle ennestään tuttuja ja kerroppa, millainen viherpeukalo olet. Muista laittaa kommenttiin yhteystieto (sähköposti), jotta saan voittajaan yhteyden. Mikäli voittajaa ei löydy arvonnasta kahden viikon kuluessa, arvotaan palkinto uudelleen. Palkinto postitetaan vain Suomeen. 

Arvontaan voit osallistua heinäkuun loppuun asti. 

Onnea arvontaan! Lämmintä viikonloppua!
14 kommenttia:

 1. Olen kokeileva puutarhuri ja myös vähän turhankin rento.Varsinkin nyt helteellä minun on vaikea hoitaa muuta kuin pakolliset kastelut. Kokeilen mielelläni uusia lajikkeita ja myös lannotteita yms. Näistä lannotteista molemmat on tuttuja ja hyviksi todettuja.
  Lukijana mukana...amto@suomi24.fi

  VastaaPoista
 2. Hienosti kukkivat Roppolan pelakuut sinunkin hoidossasi.
  Merileväuute ja/tai kanankakka ovat olleet käytössä. Kanankakka tosin vain ulkokukille. Muu lannoitus on miehen kontolla.
  Tämä voitto olisi mukava yllätys.
  kai3ki@gmail.com
  kai3ki

  VastaaPoista
 3. Kastelulannoitetta olen käyttänyt, samoin merilevä/kanankakkaa. Pelakuita olen kasvattanut vasta tänä kesänä, talvetus on ongelmana, kellari on voiskohan siellä yrittää? Lukijana kaimaen1(at)luukku.com

  VastaaPoista
 4. kastelulannoite tuttu , toinen ei :) tarpeeseen silti tulisivat , pkkirsi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 5. Tuo tomaattilannoite täytyy ottaa ensikeväänä käyttöön,kastelulannoite on hyväksi havaittu. Olen 5 vyöhykkeellä ja minulla on kasvihuone, kasvimaa ja perennapenkkejä. Olen kerännyt nyt myös ruusupensaita ja pelargoneja,kuten Ingrig,Alastaron Helena jne. marja.leena.hilt@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Omakotitalon puutarhaa hoitelen ja mökillä myös. Osa tuotteista tuttuja. Ihanaa kesää toivottelen ja mukana kivassa arvonnassa kauniimpaakuinkoskaan@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Tuttuja tuotteita ja erittäin hyväksi havaittuja :) Mukava siispä kivassa arvonnassa :)

  VastaaPoista
 8. Merja Salonen 28. heinäkuuta 2018 6:48
  Olisin mukana mielelläni, en löytänyt muuta kohdetta jossa olisin voinut osallistua ei ainakaan auennut

  VastaaPoista
 9. Mukana blogger-lukijana :) Biolanin tuotteet muuten tuttuja kyllä, mutta näitä en ole käyttänyt :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Upeita ovat. Meillähän kertyy sekä kahvinporoja että kananmunankuoria, voinkin heti ilahduttaa pihan pelargoniaa niillä. Upeasti on kyllä kukkinut tähänkin asti. Blogger-lukijahan minä.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Taajamapihaa laittelen harrastelijapohjalta. Perennat ja erityisesti jalokärhöt ovat lähinnä sydäntä, mutta löytyy meiltä ihan mukavan kokoinen kasvimaakin ja marjapensaita. Kananmunankuorivinkki onkin ihan uusi minulle, pitääpäs kokeilla, vaikka näyttävät nuo pelakuut kukkivan ihan kanankakalla höystetyssä kesäkukkamullassakin. Kastelulannoite on tuttu, mutta tomaattilannoite ei. Biolanin tuotteet ovat muuten tuttuja ja paljon käytänkin niitä. Loistavat palkinnot, joten mukana arvonnassa ollaan.
  hiidenkivella@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Nuo lannoitepuikot ovat tosi tehokkaita. Laitoin niitä liljoille vaikka olivatkin amppelilannoiteita. Liljan varret kasvoivat toistametrisiksi ja kukat valtavan suuriksi. Voin suositella. Mukana arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Biolanin tuotteet suurimmaksi osaksi tuttuja ja hyvin käyttökelpoisia.
  Mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Tuttuja tuotteita :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI