tiistai 28. elokuuta 2018

ARVOTTU ON - nyt vielä viimeiset hetket syyslannoitukseen
Viimeisiä kierroksia vielä tänään  puutarhassa syyslannoittamassa. Nestemäinen lannoiteliuos ehtii varmaan vielä vaikuttaa. Ainakin niille kasveille, jotka vielä kunnolla vihertävät. Pionit, puutarhan keskikesän kaunokaiset, ovat jo lannoitteensa saaneet muutama viikko sitten.


Samoin kärhöt on lannoitettu, vaikka ne ovat elinvoimaisia pitkälle syksyyn, mutta lannoitus pitänee tehdä jo hyvinkin elokuun puoliväliin mennessä. Niin ainakin olen aina tehnyt ja hyvin ovat talvehtineet. Kärhöt kylläkin kukkivat lumentuloon saakka ainakin täällä pohjoisemmassa, kun kukintakausi alkaa vasta heinäkuun puolivälissä. Aikaisesta syyslanoituksesta ei näytä olevan haittaa.
Omenapuut odottavat vielä lannoitusta. Onkohan mieheni niitä lannoittanut syksyisin. Lannoituspuuhat olivat hänen hommiaan. Sairautensa myötä hän kyllä ihan selvästi valmisteli minua selviämään niin monista asioista, mutta eipä siinä tilanteessa omenapuiden lannoitus tullut esille.
Tämän vuoden omenasato ei ole häävi. Johtuukohan se nyt siitä, etten viime syksynä lannoittanut.
Pitääkö näitä nyt lannoittaa?


Mutta Hyvät Kukkahilmat neuvokaapa, miten talvetatte pelakuunne? Aion pelakuistani kyllä vielä kirjoittaa oman postauksen. Mutta se talvetus. Minulla on siihen kyllä aika ihanteelliset olot, mutta monilla ei. Auttaisiko talvettamiseen, jos syksyllä lorauttaisi purkkiin vähän syyslannoitetta. Vai kuoleeko koko kasvi? Aion testata vaikutusta jollekin pelakuulle, en kuitenkaan niille suurimmille, vanhimmille Mårbackoilleni tee mitään radikaalia heti ensimmäisenä. 


Ja sitten syyslannoitteen  ARVONTAAN. NEKOn lahjoittaman  kolmen litran syyslannoitekanisterin voitti Riiti. Onnea sinulle, otan yhteyttä sähköpostiisi.Kiitos blogini yhteistyökumppani NEKOlle arpajaispalkinnosta. Samoin kuin kiitos kaikille osallistujille. Valitettavasti en ole ehtinyt aina vastaamaan kaikkiin kommentteihin. Moottorisahaushommat ovat imaisseet mehut niin, ettei iltaisin enää jaksa juuri netissä roikkua. Puut pitäisi saada liiteriin ennen talvea. Huh, on siinä mummolla hommia.


Mukavia elokuun iltoja Sinulle.  


4 kommenttia:

  1. Kiitos :) Nestemäistä lannoitetta en olekaan ennen käyttänyt ulkokasveille. Jään odottelemaan postia. Terkuin Riiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyppä sähköpostissa laittamassa minulle lähetystiedot

      Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI