sunnuntai 26. elokuuta 2018

Joko leivotuttaa? Syyslannoituskin pitäisi hoitaa, muistutus arvonnasta.


 


Unelmatortusta joulukynttilä. Niin yksinkertainen idea, kun sen näkee toisen toteutuksena, mutta keksipä itse. 

Sadepäivien ja pimeiden iltojen viihdykettä tutkia jonkun ääretöntä luovuutta leipomisessa. Jo pari vuotta olen selaillut  Kustannusosakeyhtiö Tammen lähettämää Sini Visan kirjaa Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon. Onko tuttu kirja  tai oletko roikkunut Sinin leivontablogissa?
Suu söis, vatsa vetäis, mutta...  Toki näitä voi syödä silmilläänkin ja napata vinkkejä, miten oman puutarhan ja luonnon  antimia voi hyödyntää leipomisessa ja erityisesti koristeluissa. 


Tavallisista räiskäleistäkin saa näköjään herkullisen kakun, mukavannäköinen  hätäkakku yllätysvieraille.  Hätäinen miettiminen, kun yllätysvieraita tulee. Onko tarjottavaa? Mitä sinä loihdit pikapikaa pöytään?Suolaista ja makeaa kahvipöytään tai ruuaksi välillä ronkeleille lapsenlapsille pizzaa ja tortilloja uudessa koostumuksessa. Nämä, jos mitkä varmaan koukuttavat lapsiakin mukaan ruuanlaittoon. Tosin meillä lapsenlapset ovat välillä vähän liiankin innokkaita  avustajia, kunhan ei vain keitetä niitä iänikuisia pottuja.
Kaikkiin resepteihin ei ole oikein syytä kovin usein langeta. parasta  sivuuttaa pikapikaa ohi ja muistaa tyttäreni aikoinaan lausumat viisaat sanat: "Hetken huulilla, ikuisesti lanteilla". 

Kirjassa on ansiokkaasti huomioitu myös eritysiruokavalioiset eli miten soveltaa ohjeita maidottomassa, munattomassa, gluteiinittomassa ja pähkinättömässä leipomisessa. 


Kipin kapin askeleet kohti kasvihuonetta. Nythän tomaatteja tuntuu yhdellä jos toisellakin kypsyvän yllin kyllin. 


Sunnuntain iltapala  ihan ikiomista kasviksista ja yrteistä vaikkapa näin. 

Muistutus arvonnasta, vielä huominen on aikaa osallistua 

ARVONTAAN

Palkintona on NEKOn lahjoittama 3 litran  kanisteri syyslannoitetta. Nestemäisellä lannoitteella ehtii vielä hoitaa rästiin jääneitä syyslannoituksia. Tästä riittää isollekin alalle. Sekoitussuhde on desi nestettä ja kymmenen litraa vettä.1. Osallistut kommentoimalla tähän tai edellisen postauksen alle, miten teillä puutarhassa valmistaudutaan talven tuloon? Siitä saat yhden arvan.

2. Toisen arvan saat, jos olet  tai liityt blogini lukijaksi. Oikeassa palstassa kohdassa: Lue. Siitä liityt ja saat toisen arvan. 

Mainitseppa kommentissa, oletko mukana yhdellä vai kahdella arvalla. Yhteystietokin olisi hyvä olla, jotta jotenkin saan voittajaan yhteyden.

Palkinto postitetaan vain Suomessa olevaan osoitteeseen. Mikäli voittajaan ei saada yhteyttä viikon kuluttua arpomisesta, arvotaan lannoitekansiteri uudelleen. Syyslannoituksella alkaa näet olla jo vähän kiirus.

Osallistumisaika päättyy maanantaina 27.8. ko 23.59. Heti sitten tiistaiaamuna kerron blogissani voittajan. Onnea arvontaan ja vinkkinä: jos et itse tarvitse lannoitetta - olisihan tämä kiva tuliainen jollekin puutarhaihmiselle.
6 kommenttia:

 1. Mukana, nöin unt, että voitin jotakin arvonnassa.

  VastaaPoista
 2. Elämäni ensimmäisen kakun tein yks päivä. Pätkiskakun. Oli liian makea, mutta mies söi koko kakun!

  VastaaPoista
 3. Se hyvä tuossa nestemäisessä syyslannoitteessa on, että ehtii varmasti vaikuttamaan. Olen jo päättänyt että en tänä vuonna itse osta syyslannoitetta kuivuudesta johtuen. Vaikka sadetta on tullutkin jo muutamaan kertaa, maa edelleen täysin kuivaa yli 2cm syvyydeltä. Pidän peukkuja jospa arpa osuisi kohdalle.

  VastaaPoista
 4. Vesi nousee kielelle noita leivonnaisten kuvia katsellessa.
  En osallistu tällä kertaa arvontaan.

  VastaaPoista
 5. Ihania,herkullisia kuvia.Minä tykkään leipoa,mutta usein käy niin, että pienen palan syötyäni totean makeakiintiöni olevan täynnä.Mieluiten leivonkin suolaista.Tänään tein kesäkurpitsakakun.Tulipa laitettua kesäkurpitsaa myös lihapulliinkin:P

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI