torstai 6. syyskuuta 2018

Miten sinun kauppareissusi sujuvat, kun NE ovat taas ilmestyneet kauppoihin?


Menetkö vain kylmän viileästi ohi vai tarttuuko sieltä aina muutama pussi mukaan? 

Jokasyksyinen  tulppaanimania iski ainakin minuun taas kerran. Ihan vain poikkesin katsellakseni, millaisia apeldorneja on tarjolla. Itse asiassa niistä perinteisistä en enää oikein välitäkään. 


Jotain on kai päässä vinksahtanut, kun kerään vain näitä resureunaisia, väriensekamelskasta koostuvia. Viime kevään lempparini oli tämä Nelson Gardenin punavalkoinen, vanhanajan läninkikangasta  muistuttava. Minulla on mielikuva, että 60- luvulla minun läninkikankaat olivat just tämäntyyppisiä.


Tällaisia herkkuja löytyi tänään.Kuviin tuli vähän auringosta kiiltoa, mutta tyyli näkyy - kirjavaa ja ripsureunaista.
Narsisseja  minun ei enää kannata ostaa, niitä on jo ihan tarpeeksi. Mutta tämä perunanarsissin tyyppinen lähti kuitenkin mukaan. Kukka taitaa olla vähän suurempi kuin perunanarsissilla. Sain vuosi sitten erään kaupan ylijäämävaraston perunanarsisseja, olivat jääneet pääsiäismyynnistä yli. Täytin niillä yhden pionipenkin  alustan. Joten ensi keväänä siinä on sitten kerroskukintaa. Ensin narsissit ja sitten pionit. Väriloistoa ja tuoksua pidemmäksi aikaa. Perunanarsissihan tuoksahtaa aika voimakkaasti. Kerroksellisuus on hyvä myös pensaiden juuristolla.  Minulla on pitkän ruusurivistön - no onko  vajaan 100 metrin ruusurivistö edes pitkä tosi harrastajien keskuudessa- mutta meidän korkeuksilla se on,  niin siellä ruusujen juuristoalueella on valko-, hämy,- kelta- ja sinivuokkoja sekä narsisseja. Ennen kuin  ruusuihin tulee lehdet, kukkivat nuo monenkirjavina. Kesän mittaan narsissien lehdet peittyvät ja lakastuvat ruusupuskien  suojassa.    
Viime kevään kukinta onnistui erinomaisesti, edellisen kevään ei lainkaan. Liekö myyrät tehneet tuhojaan vaiko kova pakkastalvi.


Istutusvaiheessa sekoittelin  kuopanpohjalle  Bayer Gardenin luujauhoaLuujauhosta vapautuu hitaasti kasvin kukinnan kannalta tärkeitä ravinteita,  typpeä, fosforia ja hivenaineita. Samalla luujauholla  olen onnistunut kukittamaan myös pioneja aivan yltäkylläisesti. Laskin esimerkiksi kolmen Bowl of Beauty pionin kukkamäärän:  noin 350, sitten jo sekosin, kun nuppujakin oli vielä avautumatta. 
Kiitos Scheteligille blogiyhteistyöstä.

Joko sinä ole istuttanut  sipuleita? Tähän aikaan olen yleensä niitä kaivanut  maahan, mutta eikös nyt ole vielä liian lämmintä? Tosin  tilauksessa olevat sipulit ovat minulle vielä tulematta. Tulisivat nyt pian, ettei näitä heräteostoksia kovin paljon kerry. 
Mukavia puutarhapäiviä viikonlopullesi!4 kommenttia:

 1. Onpa siinä tulppaani poikineen. Minä olen vähän hidassyttyinen, eikä ole tullut käytyäkään "sipulikaupassa". Nuo rimpsureunaiset näyttävät kyllä houkuttelevilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehdit sipulikauppaaan, näillä saa niin mukavasti pidennettyä puutarhan kukinta-aikaa. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Samaa mieltä, sipulikukilla saa jatkettua kukinta-aikaa. Multapinnat peittyvät heti keväällä iloiseen värikirjoon. Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 3. Herkulliset värit! Aivan ihania yksilöitä.

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI