keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Oulun joulukoristelua ja arvonnasta muistutus


Oulun katukuvaa on puettu joulujuhlaan. Rotuaarin esiintymislavan seinään on tehty luonnonmateriaalein koristeltu jättitähti.


Nykyiset Rotuaarin jouluvalot, sinänsä ihan kauniit mutta mutta...
Minusta nämä nostalgiset, vanhat jouluvalot olivat paljon kivemmat. Sellaiset, joita ei joka kaupungin kaduilla näe. Oululla on vanha tiernapoikaperinne ja nämä valot sopivat siihen imagoon paljon paremmin. Kuuasiasta piti muistuttamani. 

Edellisessä postauksessani esittelin Yläkuun julkaisemaa  Wanhan ajan Joulukalenteria sekä kamalan mielenkiintoista Yläkuu, alakuu- kirjaa.  

Muistuttelen  vielä niiden  ARVONNASTA. 

Huomeniltaan  20.12 klo 19.00 saakka on aikaa osallistua. 
Tästä linkistä pääset osallistumaan. Arvonnassa yksi kirja ja viisi kalenteria. Mukavasti sinne on jo kommentteja tullut. Mutta jos et vielä ole ehtinyt tai hoksannut, käyppä kommentoimassa ja olet mukana arvonnassa. Kalenteriahan tarvii vuoden jokaisena päivänä, siinä mielessä tarpeellinen kapistus. Ja siihen on merkitty yläkuut ja alakuut ja niiden välissä täydet kuut. Niiden mukaan osaat tehdä erilaisia hommia oikean kuunkierron mukaan. 
Hiuksiakaan ei saa leikata milloin sattuu, puhumattakaan rikkaruohojen kitkemisestä  tai vesakon raivaamisesta ja siementen kylvöstä. Jos teet noita väärään aikaan, esim. pajuvesakko voi oikein villiintyä kasvamaan tai jos menet väärään aikaan kalalle, et kyllä saa saalista. 
Yläkuu, alakuu- kirjassa on vanhan kansan perimätietoa töiden ajoittamisesta kuunkierron mukaan. Kerrassaan mielenkiintoista luettavaa. 4 kommenttia:

 1. Piti jo kirjoittaa tuohon arvontapostaukseesi, mutta en halua osallistua itse arvontaan.
  Eli tosi kiva, kun sinäkin lähdet kokeilemaan kuun vaikutusta puutarhan hoidossa. Siitä on niin ällistyttävän suuri apu ja aikaa jää muuhun puuhaan. Olen itse testaillut ja kokeillut sitä jo vuosia, ja olen täysin vakuuttunut sen toimivuudesta.
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut sinun kokemuksia, siitä innostuneena aion tehdä kokeiluja. Isäni oli vanhan kansan ihminen ja perimätietojen tuntija. Voin sanoa, että kiinnostuksen olen saanut, ei äidinmaidossa, vaan isältä. Rauhallista joulunaikaa Sinulle!

   Poista
 2. Omalla tavallaan kauniita molemmat jouluvalot, mutta jos saisi valita vain toisen, se olisi tuo vanhempi versio.
  Rauhallista jouluaikaa sinulle!

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI