lauantai 31. elokuuta 2019

Arvottu on


Millään ei haluaisi uskoa, että huomenna eletään jo syyskuuta. Puutarhan kelloviiden teeheteket ovat olleet elokuun lopulla melkeinpä hiostavampia kuin  koko kesänä.


Ruusujen ja kärhöjen kesäisen kukinnan ohella puutarhassa on jo syksyn elementtejä kuvattavaksi. Sormet ihan syyhyävät, kunhan ehdin päästä uuden järjestelmäkamerani salaisuuksiin käsiksi. Ei enää pelkästään kännykkäkuvia, vaikka toki kännykkä on mitä parhain kaveri puutarhassa kuvaamiseen.


Kesän töiden listalla yksi jos toinenkin homma on jäänyt tekemättä ja taitaa jäädä taas odottamaan seuraavaa kesää. Niinkuin tämäkin paviljonki. Lattia puuttuu. Mitä siihen laittaisit? Ja mitä rautatankojen  viereen kasvamaan? Kärhöjä kai. Niihin olen hurahtanut, kun olen saanut  mielestäni ne hyvin menestymään täällä Oulun korkeudella.


Jotain valkoisia. Ehkäpä tätä  Beautiful Bride - kaunis morsian. Hyvin selviytyy meillä ja ehtii kukkia suhteellisen pitkään, aina lumentuloon saakka.


Tai Mantshuriankärhöä. Aloittaa aikaisin, mutta on kukkimisensa kukkinut elokuun loppuun mennessä. Saisi kukkia vielä syyskuunkin.


Kärhöjeni menestymisen resepti mielestäni on nestemäinen lannoite. Kärhöt kasvavat katteessa, mansikkakangas + haketta päällä. Rakeinen lannoite veisi aikansa  liuetakseen katteiden läpi. Nekon nestemäisellä lannoiteliuoksella kastelen keväästä lähtien muutaman kerran kasvukaudessa kaikki katteessa kasvavat.


Syyslannoitukseen on myös kätevästi Nekon  tuotevalikoimassa nestemäinen  lannoite. Loruuttelen tuota  lannoitetta pariin kertaan loppukesästä kärhöilleni.

Nyt puutarhan kasvit ovat vielä hyvässsä vihreydessä, joten  syyslannoittamiseen ehdit vielä.

Edellisessä postauksessani laitoin arvontaan tällaisen Nekon lahjoittaman  kolmen litran syyslannoitekanisterin.

!


Onnettaren suosikki tällä kertaa oli


Eipä ole tullut kokeiltua nestemäistä syyslannoitetta. Varsinkin näin kuivina loppukesinä olisi varmaan kätevämpi kuin nuo rakeet.

Onnea Päivi. Laitatko minulle sähköpostia (pekkalat at outlook.com), jossa kerrot  lähetystiedot ja PUHELINNUMERO on pakettipostitusta varten ehdottoman tärkeä. 

Kiitos kaikille osallistumisesta ja erityiskiitos Nekolle arpajaispalkinnosta.  

Tämä postaus on yhteistyössä Nekon kanssa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI