perjantai 14. elokuuta 2020

Arvaappa, mitä teen viikonloppuna


# blogiyhteistyössä NEKO

Pionit, ruusut, kärhöt... jotta ne kukoistaisivat ensi kesänäkin. On niiden syksyinen täsmälannoituksen aika. 






Syyslannoite olisi ollut ehkä paikallaan jo aikaisemmin, mutta marjarumbalta ei siihen ole ollut aikaa. Ensin mansikat, heti perään mustikat, sitten vadelmat ja vielä viinimarjat tuloillaan. Mutta tässä välissä nestemäisellä lannoitteella saan kirittyä lannoitusaikataulun kohdilleen. Nimittäin nestemäinen lannoite tepsii heti. Sateita ei tarvitse odotella lannoiterakeita sulattamaan. NEKOn  nestemäinen syyslannoite on minun vakisuosikkini. 


Syyslannoitus pitää tehdä, kun kasvit ovat vielä vihreitä. Syyslannoitteessa ei saa olla typpeä. Fosforia ja kaliumia tarvitaan turvaamaan kasvien talvenkestävyys ja seuraavan vuoden kukinta. 


Viime talvi oli haasteellinen monille kasveille. Onneksi olin lorotellut pioneilleni ehkä reilunpuoleisestikin syyslannoitetta. Kaikki selvisivät lähes lumettomasta talvesta, vaikka pikkasen siipeensä olivat ottaneetkin. Mutta hengissä ollaan. 



Muutama ruusu oli tykännyt kyttyrää kurjasta talvesta, mutta kun omajuurisia ovat, ovat kesän mittaan heräilleet henkiin tekemällä juuresta uusia alkuja. Sataa ruusupensasta on aika hintavaa lannoittaa viimeisen päälle. 









Kärhöjen lannoituksesta en tingi. Koen ne haasteena näinkin pohjoisessa. 




Olen istuttanut kärhöt katteeseen - mansikkakankaaseen ja haketta päällä. Nestemäinen lannoite on niille melkeinpä ainut tehokas lannoitustapa. Muutaman viikon välein kesän mittaan lannoitan körhöalueen tällä NEKON nestemäisellä luonnonlannoiteliuoksella







Kannuja on hyvä olla käytössä useampi. Kun yhtä tyhjentää, toinen täyttyy.

En ole niin kamalan tarkka noista ohjeellisista määristä. Lorautan lannoitetta näppituntumalla kymmenen litran kannuun. 

Miksiköhän tämä tekstinpätkä tulee pienemmällä fontilla, vaikka asetukset ovat samat - kääk, en jaksa siihen nyt syventyä. 😅









Alkukesästä näytti siltä, että osa kärhöistä olisi talven aikana heittänyt henkensä, mutta sieltäpä maan uumenista nekin ovat vain piippansa puskeneet esiin ja heinäkuun sateet saivat ne oikein rehahtamaan ja tekemään runsaasti nuppuja. Seuraaville viikoille on tulossa hieno kukinta. 


Mitä ohjelmaa sinun viikonloppuusi kuuluu?  Vältellän massatapahtumia ja pysytellään omissa puutarhapuskissa tai marjapensaissa. Aurinkoista viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Olen löytänyt sinut ja ihanan puutarhan, haluaisin tulla käymään oikein paikan päällä. Jospa asia järjestyy. ❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitos tuosta syyslannoite vinkistä,nestemäinen Neko,aina oppii jotain uutta.Onko tuota myynnissä esim.Hankkijalla?

    VastaaPoista
  3. Sinulla on ihania kuvia sivullasi, oijoi!
    Nyt on kyllä puutarhapaikka ollut monelle rakas ja turvallinen paikka viime kevään ja kesän aikana. Minulla olisi sinulle haaste blogissani.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI