maanantai 12. helmikuuta 2018

NYT VOIT MUISTAA YSTÄVÄÄSI - JOS ...


Onkohan kaupassa lupa kuvata tuotteita? No eipähän poiskaan ajaneet, kun nappasin muutaman kuvan.


Olen ollut perinnekasvien harrastaja niin  puutarhassa kuin huonekasvienkin suhteen. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut kierrellä kaupoissa orkideapöytiä. Sillä silmällä... Jospa lipsuisin ja kokeilisin, onnistunko näiden uutukaisten hoitamisessa. Tai ovatko orkideatkin vanhoja perinnekasveja? Ei ainakaan meidän kulmilla ennen vanhaan näitä ollut. Miten lie kaupungeissa.


Ongelmana on valinnan vaikeus. Minkä värin valitsisi?


Vai pitäisikö kerralla ostaa useampi. Jospa ne menestyisivät paremmin, jos niillä olisi kavereita.


Kävin työvuosinani usein muutamissa Tukholman lukioissa pohjoismaisen yhteistyöhankkeen puitteissa. Yksi koulu jäi mieleen kauniista orkidearivistöistä. Opettajien huoneiden ja koulun käytävien ikkunalaudat oli kukitettu orkideoilla. Toinen toistaan kauniimpia väriyhdistelmiä. Ja yllätys, yllätys. Oppilaat antoivat kukille kasvurauhan. Yhtäkään kukkaa ei oltu kuulemma vahingoitettu vuosien varrella.Olen aivan noviisi orkideoiden  hoitamisessa. Miten saisin ne menestymään? Kerro, pliis kommentissa.

Orkideoille on olemassa ihan oma ravinteensa. Biolanin orkidearavinne sisältää esitteen mukaan kaikki pää- ja hivenravinteet ja sitä käytetään ympäri vuoden. Lisäksi se soveltuu kaikille orkidealajeille. Siinäpä minulla onkin opiskeltavaa. Luulin, että kaikki ovat samoja, vain eri värisiä.

Tämän viikon ystävänpäivän merkeissä Biolan haluaa muistaa blogiystäviäni lahjoittamalla arvontaan orkidearavinnetta. Kolme palkintoa, joihin jokaiseen sisältyy kaksi pulloa tätä ihmeainetta. Jos onnetar suosii sinua, niin...Saat toisen  pullon itsellesi ja toisen voit lahjoittaa jollekin kukkaystävälle. Kukahan tuo ystäväsi on, voit kirjoittaa sen kommenttiin. Tai jos et itse ole orkidaihminen, voit lahjoittaa molemmat pullot

Näin osallistut ARVONTAAN
 - yhdellä arvalla olemalla tai liittymällä blogiini lukijaksi (oikealla sivupalkissa kohta "Lue") ja kirjoittamalla kommentin tähän postaukseen. Kirjoita kommenttiin yhteystietosi (sähköposti)
- kahdella arvalla olet mukana, jos jaat tämän postauksen omaasi tai ystäväsi facebookiin 
-kolmella arvalla olet mukana seuraamalla lisäksi Takaloroppola- blogia blogit.fi:ssä

Jokaisesta seuraamistavasta saat siis yhden arvan, joten voit osallistua kolmella arvalla. Mainitse kommentissasi, monellako arvalla olet mukana. Kerro myös, kuka ystävistäsi saa toisen orkidearavinnepullon, jos onni suosii sinua. Etunimi riittää. 
Palkinto postitetaan vain  Suomeen. 

Osallistumisaikaa on tämä viikko sunnuntai-iltaan 18.2  klo 21.00 saakka


Onnea arvontaan!28 kommenttia:

 1. 1 arpa, lukijana bloggerin kautta :) siskoni saisi toisen :)
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukana. Itselläni on tuo kyseinen tuote, joten antaisin lahjaksi ystävilleni Saijalle ja Anulle nämä kera orkideoiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tapa muistaa ystäviä, eikö vaan. Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 3. Äidille antaisin toisen.
  Kahdella arvalla mukana.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 4. Osallistun yhdellä arvalla. Juuri ostin itselleni elämäni ensimmäisen orkidean, joten ravinne tulisi todella tarpeeseen. :) Maatiaiskanasen idea antaa ravinne orkidean kera lahjaksi kuulostaa oikein mainiolta. Minä ilahduttaisin sellaisella lahjalla ystävääni Sofiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa minäkin ostaa ja kokeilla, miten käy. Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 5. Kolmella arvalla mukana. Tällä hetkellä kotonani on kaksi orkideaa, joista toinen kukkii ja toinen on mukavasti vihreä - senkin suhteen toivoa elättelen keväällä. Mutta yleensä en ole saanut orkideoita menestymään ollenkaan ja siksi tuo nyt kukkiva valkoinen on ihme monella tapaa. Sain sen viime helmikuussa surukukkana äitini kuoleman jälkeen ja se on ensimmäinen orkideani IKINÄ, joka kukkii noin. Syksyllä odotin nuppujen avautuvan äidin syntymäpäiväksi, no ei ihan mutta pyhäinpäiväksi kyllä. Ja siitä asti ovat viimeiset kukat sinnitelleet tänne ja näyttäisivät kestävän kuoleman vuosipäivään saakka. Kukka on ollut uskomaton lohtu tämän vuoden mittaan! Ja miksi juuri se, kun ei mikään muu orkidea noin ennen... Toinen nyt vihreänä sinnittelevä on lahjaksi saatu myös, mutta arkisemmissa merkeissä eikä se ole väläyttänyt nupun nuppua keväisen kukintansa jälkeen. Ehkäpä lahjapullo menisi juuri hänelle, joka minua surukukalla muisti vuosi sitten.
  Ai niin, jaettu siis blogissa http://tuhansiasivuja.blogspot.fi/p/arvonnat.html
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun on lämmin ja koskettava tarina. Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 6. Äidilleni antaisin toisen pullon. Mukana kahdella arvalla.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä äitisi ilahtuisi. Onnea arvontaan ja Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 7. Mukana kahdella arvalla :)! Olisi hienoa kokeilla tätä omalle ja siskon orkideoille. inkkarih@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä voisitte kokeilla ja vertailla siskosi kanssa, miten onnistutte. Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 8. Yhdellä arvalla mukana. Toisen purkin antaisin ystävälleni Raijalle.
  Ihan viime aikoina olen onnistunut kukittamaan orkideoita uudelleen. Kasvukauden aikaan laitan orkideat kerran viikossa tunniksi imemään vettä. Ylimääräiset vedet kaadan sen tunnin jälkeen pois. Talvi/lepoaikaan saavat imeä vettä kahden viikon välein. Orkideat ovat valoisalla ikkunalaudalla. Olen antanut orkideoille merileväuutetta kasteluvedessä. Nämä ohjeet olen saanut blogin välityksellä. En siis ole mikään mestarillinen orkideakasvattaja, vaan hyvän tuurin omaava harjoittelija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että sinä olet jo ihan mestari. Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 9. Hei! Löysin juuri ihanan blogisi ja olen nyt lukijanakin! :-) Mukana ollaan arvonnassa ja itsekin olen vielä aloittelijana tässä orkideoiden maailmassa. T:Kati kati.kainulainen @ gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Kati lukijakseni. Jospa nyt onnetar suosisi ja innostuisit orkideoista. Hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 10. Hyvää ystävänpäivää! Mukana yhdellä arvalla :)
  Toisen antaisin äidilleni.
  ainosuklaa@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana yhdellä arvalla. Toisen pullon kohdalla pitäisi vähän kysellä kuka tarvisi, kun äkkiseltään ei tule mieleen muita joilla on orkideoita.

  Ne on kyllä ihania. Ja etenkin perhosorkidea on myös todella helppo. Kastelu upottamalla tai vain kaatamalla ruukkuun vettä ajoittain. Minulla nämä on orkidearuukoussa, joissa on pohjalla tilaa vedelle. Orkidea tykkää kosteammasta ilmasta kuin normaali huoneenkosteus. Kukkivat vuosittain, vaikken edes ole lannoittanut kahteen vuoteen. Nyt keväällä voisi taas pitkästä aikaa antaa lannoitusta. Pitäisi myös istuttaa uudelleen, kun juuret tuppaavat kasvamaan ruukun ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan. Kohta arvotaan. Sinähän olet jo konkari orkideoiden kasvatuksessa.

   Poista
 12. Kahdella mukana (lukija + blogit.fi), siskolleni antaisin toisen ravinnepullon. Upotan orkidean ruukkuineen veteen, puolen tunnin kuluttua nostan pois. Näin teen silloin kun satun muistamaan :). Ovat kyllä kukkineet uudestaan.

  VastaaPoista
 13. Mukana, antaisin toisen tyttärelle. Yksi arpa riittää.
  kaimaen1(at)luukku.com

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI