torstai 21. tammikuuta 2016

MITEN RAKASTUIN PIONEIHIN?

                    Kaikki on saanut alkunsa tästä  Sarah Bernhard´tìsta. Lapsuudessani meillä oli vain tuo yksi pioni. Mutta se oli jo paljon. En muista, että missään muussa pihassa kotiseudullani olisi ollut tuohon aikaan pionia. 
Meillä on aina ollut pihassa paljon kasveja ja verenperintönä olen saanut tuon innoituksen puutarhan hoitoon. 
Ihastukseni pioneihin on lisääntynyt vuosien kuluessa ja olen hankkinut niitä jo aika suuren kokoelman puutarhaani. 

Viime vuosien hankintoja ovat olleet Itoh-hybridit. itoh- hybridit ovat puuvartisen ja ruohovartisen pionin risteytyksiä. Ne ovat  tanakoita, pysyvät tukematta pystyssä kukkiessaankin. Nämä  Itoh-hybridit löytyvät puutarhastamme.


Näinä  pakkaspäivinä voi vain haaveilla kesän pionikukinnasta ja uusista lajikkeista.


Pionit menestyvät meillä  hyvin paksun lumipeitteen ansiosta. Yleensä tuhoja ei ole tullut. Mutta mitenhän nyt tänä talvena? Onneksi uusia ja hienoja lajikkeita on saatavilla. 

Pionien kodista Taivassalosta saa Matkahuollon kautta hyvät taimet. Peonyshopissa Hollannissa on paljon kattavampi valikoima, jos haluaa erikoisuuksia.  
Mutta tavallinen, taimistoista helposti saatava  Sarah Bernhardt on varma kasvi aloittelijalle, kunhan ei istuta sitä liian syvään. Juurakon päälle saa laittaa vain rystysellisen multaa. Muuten pioni ei kuki. Seisovaa vettä pioni ei siedä. Kohopenkki on hyvä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI