torstai 21. kesäkuuta 2018

YLLÄREITÄ


Niin monta vuotta olen odottanut tämänkin niinkuin monen muunkin lehtikaktuksen kukintaa. Sain aikoinaan pistokkaan jostain Facebookin kasviryhmän kautta. Nimettömänä. Lehtikaktuksilla on paljolti niin samanlaiset lehdet, ettei niitä pysty nimeämään, ennenkuin kukkivat. Jos sittenkään.


Olen hakenut tälle nimeä Facebookissa eri kasviryhmissä, mutta eipä ole tärpännyt. Tunnistatko?


Avautumisvaiheessa kukka on aavistuksen keltainen, mutta muuttuu vuorokaudessa valkoiseksi. Tuoksu on mieto vaniljamainen. Kukka on iso, yli 10 cm halkaisijaltaan. Kaktuksen kasvutapa on amppelimainen, alaspäin roikkuva.


Lapsenlasten kanssa vietimme maalla muutaman tehopäivän. Kaikenlaista mukavaa kehiteltiin tekemiseksi ruohonleikkuuun lomaan. Paistoimme kärpäs- ja paarmaparven ympäröiminä vohveleita, kävimme jätskipiknikeillä puutarhassa, siivosimme porstuanvintin. Sehän se onkin nostalginen paikka. Katossa on omilta nuoruusajoiltani tv- ja radiotähtien julisteita: Danny, Kirka, Katri-Helena, Johnny Liebkind, Markku Aro, Seija Simola jnedelleen. Oi niitä aikoja - noin saa huokailla, kun muistelee 60- lukua. Noiden 60-lukulaisten päälle on nastoilla kiinnitetty tyttären nuoruuden ajan julisteita: Dingo paraatipaikoilla. Seuraava sukupolvi tuo sinne jo omia juttujaan: Frozen-julisteet peittävät jo Dannyn naamavärkkiä. 
Mukava seikkailuhenkinen siivoustuokio, kun vanhojen talojen vinteille kertyy kaikenlaista mukavaa syrjään laitettua tavaraa. Vanhoja leluja, eri sukupolvien ainekirjoitusvihkoja. Sieltä ne totuudet paljastuvat. 30-luvulla kirjoitetussa vihkossa on hupaisia kertomuksia kylän elämästä ja joistakin henkilöistäkin. Samanlaisia vinkeilijöitä ovat senkin ajan teinipojat olleet.
Löytyi sieltä 50 vuotta vanhat piikkikorkoiset kengätkin. Minun rippikoulukamaa. Postikortteja on 1900-luvun alusta. Niin paljon on laitettu talteen. Vanhoja perpereitä kaiken varalta on tallessa, jos vaikka joskus joku niitä vielä tarvitsisi. Niin, jos et tiedä, perperi on harmaa pitkä päällystakki.Välillä ruohonleikkuuta ja  sitten taas vaihtelevia työhommia. Nuoriso ei niin helposti kyllästy, kun hommat vaihtuvat. Kaksi pakettia on odottanut kuukauden verran avaamista ja kasaamista. Kiitos uuden blogiyhteistyön. Yllätys nuorisollekin, mitä noissa paketeissa oli. Mitähän näistä paketeista löytyi? Se jää nähtäväksi seuraavassa postauksessani. Siihen liittyen uusi yhteistyökumppanini antoi kivan arvontapalkinnon - noin 50-euron arvoisen. Voit nyt jo osallistua tuon yllärin arvontaan. Se on pehmeässä paketissa, mustavalkoinen, sopii naisille, miehille, lapsille. 

Voit nyt siis jo osallistua kirjoittamalla kommenttiin arvauksesi, mitä noista isoista paketeista löytyi  ja mikä tuo juhannuksen seudun arvonnan palkinto on. Osallistusmisaikaa on kesäkuun loppuun asti. 

Mukavaa Mittumaaria kaikille!
23 kommenttia:

 1. Mittumaarit teillekin! Jännä nähdä, mitä laatikosta löytyy.

  VastaaPoista
 2. Nyt on jännää. Ei aavistustakaan, mitä paketeista löytyi. Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihanat ja harvinaiset kaktuksen kukat.
  Veikkaan isojen pakettien sisällön olevan jonkinlaista terassin tai puutarhan laattaa.
  Arvonnan palkinnoksi arvelen mattoa.
  Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktuksissa on kyllä upeita kukintoja. Meniköhaän arvaus oikein vai ihan pieleen

   Poista
 4. Mukavaa juhannusta teille. Empäs kyllä yhtään osaa arvata, mitä on luvassa :) Upea kaktuksen kukka <3

  VastaaPoista
 5. upea kukka! Hyvää mittumaariaa!

  VastaaPoista
 6. Hyvää juhannusta! Olisiko pehmeä löhöilytuoli ....voisi levähtää aina puutarhan hoidon lomassa . Jariit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No levähdykseen kyllä tarkoitettu mutta ei mikään pehmeä

   Poista
 7. Arvaabn, että paketeista löytyy kasvilaatikoita ja juhannuksen yllätyspaketista pyyhe. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 8. Paketista löytyi pihalaattoja ja palkinto on viltti :)

  Hauskaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 9. Oliskohan siellä mukava löhöilytuoli puutarhaan?

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis kukka! Vaniljamainen tuoksu kuulostaa myöskin aika houkuttavalta.. Tottahan ylläriarvontaan täytyy osallistua. Vinkkien perusteella veikkaisin vilttiä.

  VastaaPoista
 11. Mukaan kivaan yllätysarvontaan. :) Jonkilainen puutarhakeinukin noista laatikoista voisi ehkä löytyä.... Palkintoarvoitus taisikin jo ratketa. ;) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Sinun paketissasi on keinutuoli...
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 13. Osallistun. Olisiko riippukeinu?
  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI