perjantai 3. toukokuuta 2019

RUUKIN PUUTARHAMESSUT lauantaina 18.5
Mitäpä jos keräisit kaveriporukan kasaan tai vaikka vain naapurisi, ystäväsi, siskosi, ihan kenet vain ja käännät autosi nokan kohti Ruukin puutarhamessuja. Lauantaina 18. toukokuuta.


Ruukin puutarhamessuja on järjestetty vuodesta 2016 alkaen. Nämä messut tulivat todella tarpeeseen. Sen todistaa vuosi vuodelta kasvava kävijämääräkin kuin myös näytteilleasettajien ja myyjien määrä. Aikaisemmin messuja järjestettiin Oulussa, mutta sitten ne suureksi hämmästykseksi ykskaks vain loppuivat.

Olen joka vuosi käynyt Ruukissa  puutarhamessuilla. Aina sieltä löytyy jo täyteen puutarhaani erikoisuuksia. Esimerkiksi kerrottukukkainen tuomi, erilaisia vuokkoja- kerrottukukkaista valkovuokkoa, hämyvuokkoa jne,  varjoliljoja, karhunlaukkaa. Sellaisia, joita harvemmin taimistoilta löytääkään. Ne tuodaan sinne myyntiin kasviharrastajien omista pihoista. Meillä tämä Oulun seutu on onneksi lehtokotiloista vapaata aluetta ja kasveja olen uskaltanut surutta ostaa paikallisilta harrastajilta. Toki kasvitarjontaa tulee tämän alueen ja vähän laajemmankin alueen puutarhoilta. Eikä tarjonta rajoitu pelkästän kasveihin vaan kaikkea kivaa ja hyödyllistä pihaan liittyvää löytyy valikoimasta.

Tänä vuonna messuilla on luennoimassa puutarhaguru Pentti Alanko.

Lapsiperheidenkin on mukava tulla messuille. Alueella on lapsille järjestettyä ohjelmaa ja lapsiparkki.
Ruokahuolto on  hyvin järjestetty, suuhun löytyy suolaista ja makeaa.


Tästä linkistä voit käydä tutkailemassa Ruukin puutarhamessujen esittelyä.

Näytteilleasettajien lista pitenee vuosi vuodelta. Tässä  tämän keväiset 23.4 2019 päivityksellä.

Misssäs se Ruukki oikein sijaitsee? Minun lapsuuden kotipitäjän Paavolan alueella. Useamman kuntaliitoksen myötä niin Paavola kuin Ruukkikin nykyisin ovat Siikajoen kuntaa. Vajaat 60 kilometriä Oulusta etelään vain alle tunnin ajomatka. Raahesta sinne hurauttaa noin puolessa tunnissa. Ylivieskasta reilu puolitoista tuntia. Kokkolastakin vain parisen tuntia. Ei aika eikä mikään, kun on kyse puutarhahulluudesta.

Kerääppä autosi täyteen porukkaa tai järjestelkää matka  paikkakuntanne puutarhayhdistyksen, marttapiirin, joogaajien, taloyhtiön - minkä vain poppoon kesken ja ajelkaa messuille.

2 kommenttia:

  1. Kävimme Ruukin puutarhamessuilla viime kesänä ja kaikenlaista mukavaahan sieltä löytyikin.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI