sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

PIDÄTKÖ PÄIVÄKIRJAA


luonnon tapahtumista, puutarhasta, omasta elämästäsi?


Sain blogini yhteistyökumppanilta Metsäkustannus Oy:ltä Anni Kytömäen kirjoittaman ja Pirkko Juvosen kuvittaman Luontopäiväkirjan. Anni Kytömäki kuvailee luonnontapahtumia kauniisti. Kuukausittain on muutama luontopäiväkirjakuvaus, joiden jälkeen on lukijalle tilaa kirjata omia luontoretkiä sekä luonnon kohtaamista: kasveja, eläimiä, tuoksuja, ääniä. 


Kesäkuun kohdalla kuvataan herkällä tavalla punakylkirastaan pesimistä pyörän etukorissa.

Pirkko Juvosen kuvitus luo kirjalle rauhallisen olemuksen. 


Oletin, että kirjassa on oma osio säätilojen seurannalle. Harmillisesti se näyttää puuttuvan. Puutarhaihmisille säätilat ovat niin merkityksellisiä. Milloin sataa tarpeeksi, miten kuivakausi vaikuttaa kasveihin, millainen  talvi oli kasvien kannalta, lumen sulaminen, syksyn ensimmäiset pakkasyöt.  Näiden mukaanhan me elämme puutarhamme osalta.  

Pidätkö sinä päiväkirjaa? Säätiloista, puutarhasi vaiheista, omasta elämästäsi?

Meillä päiväkirja on mieheni hommia. Kymmenet vuodet yhteistä elämäämme on päiväkirjoihin tallennettu. Puutarha-aiheinen päiväkirja minun olisi pitänyt aloittaa jo kauan kauan sitten. Nyt olisi mukava tarkistaa, milloin omenapuut on istutettu, milloin ruusurivin pensaat on hankittu ja mistä, puhumattakaan pionien nimistä. Nimilapuilla on taipumus lentää taivaan tuuliin.
Viime syksynä  aloittamani arboretumin numeroitu kasviluettelo on kuitenkin ainakin vielä ajantasainen, Exel-muodossa, sisältäen tiedot myös ostopaikasta  ja taimen koosta.

Onko Anni Kytömäen kirja sinusta sellainen, johon haluaisit täydentää omia kokemuksiasi vai kirjaatko mieluummin vain vaikkapa ruutuvihkoon?


Parin päivän takaisessa  postauksessani on  
TIETO-/ARVAUSKILPAILU. 
Tämä sunnuntaipäivä on vielä aikaa osallistua.

TÄSTÄ sinne


Käyppäs kirjoittamassa kummallisen esineen käyttötarkoitus. 
4 kommenttia:

 1. En ehkä raaskisi kirjoittaa mitään noin vihättävään kirjaan. Minulla kulkee laukussa muistivihko. Kirjaan siihen mitä pitää tuoda mökille seuraavalla kerralla. Siitä on muodostunut päiväkirjan tyyppinen, koska siitä voi päätellä mitä milloinkin on tehty. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 2. En minäkään raaskisi kirjata mitään noin kauniiseen kirjaan. Päiväkirjaa ja puutarhapäiväkirjaa olen pitänyt. Nykyisin blogi toimii vapaasanaisena puutarhapäiväkirjana, mutta tarkat kasvitiedot kirjaan tietokoneella pariinkin erilaiseen listaan. Niin olen tehnyt jo vuosia.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis kirja. Olen kyllä pitänyt puutarhakirjaa, mutta ei minun puutarhakirjani ole noin kaunis. - Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Anni Kytömäki on meidän kylän tyttöjä, taitaa nyt asustella naapuripitäjässä ja on oiva luonnon kuvaaaja. Päivitän vain blogiini tapahtumia puutarhasta ja vähäisesti Puutarhurin päiväkirjaani.

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI