perjantai 18. toukokuuta 2018

KUKKAKÄRPÄSET KURIIN

Kohta alkavat hovipojan kaktuksen vuoden hienoimmat hetket. Yli 30 nuppua on aukeamassa. Keväinen multienvaihto sai ihmeitä aikaan. Aluksi vaikutti, että kukka otti nokkiinsa ja nuikotti  jonkin aikaa hieman veltostunein lehdin. Kukkakärpäsiäkin ilmestyi inhottavasti lentelemään kaktusten ympärille. Onko tuttu ongelma? Miten sinä pääset eroon näistä sinänsä harmittomista mutta inhottavista lentelijöistä?Scheteligin blogiyhteistyön merkeissä sain Swissinnon liimapyydyksiä, jotka pelastivat kukkakärpästilanteesta. Näitä samoja liimalevyjä voi käyttää myös hedelmäkärpästen pyydystämiseen. 

Katso  videolta, miten pyydystän  kukkakärpäset.
Toinenkin vaihtoehto on  vähän isompienkin kärpästen pyydystämiseen. Noita oikeita raatokärpäsiä tulee inhottavasti sisälle ruuan tuoksun houkuttelemana kesällä, kun ovet ovat jatkuvasti auki. Swissinnolta on tullut uutuutena ikkunan alanurkkaan sijoitettava liimapyydysansa. Kurkkaappa video. 
Tällaisen ansan laitoin keittiön ikkunan nurkkaan hellan viereen. Siinä hellan ympärillähän ne kärpäset niin mielellään pörräävät.

Lämpöä viikonloppuusi! 


2 kommenttia:

  1. Paljon kauniimpi tuo nurkkaan laitettava pyydys. Ennen vanhaan maalla oli rumat ruskeat kärpäspaperit katosta roikkumassa.
    Hyvää ja lämmintä viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Nurkkapyydys päätyy huussin ikkunaan. Minulla on siisti ja hajuton huussi, mutta jostain syystä pikkukärpäset viihtyvät kahdessa ikkunassa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI