torstai 2. helmikuuta 2017

NAAPURIN TUOMAT PIRTSAKAT TULPPAANIT


saivat  multasormet syyhyämään. 

Joko sinulla syyhyttää? 


Biolan on yksi tämän vuoden yhteistyökumppaneistani.  Viime viikolla tuli ensimmäinen tuotelähetys. Hartaasti odotettua kylvö- ja taimimultaa tarvitsenkin ensimmäisenä.  Enpä ole ennen törmännyt vastaavaan taimimultaan, niin ihanan pehmeää kasvumassaa. Kompostoitu seos, jossa on puukuitupuristetta, broilerinlantaa, puunkuorirouhetta, vaaleaa kasvuturvetta, hiekkaa ja mykorritsaa. Ei muuten haise pahalle, vaikka sisältääkin broilerinlantaa.

Mikrobeja ja mykorritsaa sisältävä multa. Ihan pitää kopioida Biolanin sivuilta, mitä ne tarkoittavat

Multaan on lisätty kasvua edistäviä Gliocladium-hyötymikrobeja ja mykorritsaa. Itämisvaiheessa Gliocladium-hyötymikrobit edistävät taimettumista ja juurten kasvua. Lisäksi ne parantavat taimien stressinsietokykyä ja antavat taimille paremman vastustuskyvyn. Gliocladiumin ansiosta taimista kasvaa tasakokoisempia ja voimakkaampia. Mykorritsa on sienijuuri, jossa kasvin juuri ja sieni muodostavat symbioosin. Mykorritsojen avulla taimet saavat mullasta helpommin vettä ja ravinteita. Mykorritsa myös suojaa kasvin juurta taudinaiheuttajilta. Taimivaiheessa muodostunut sienijuuri jatkaa kasvuaan ja säilyy kasvin koko eliniän. Kylvö- ja taimimulta soveltuu myös yrttien luonnonmukaiseen kasvatukseen.

Ja kaiken lisäksi LUOMUA.

Tämä jos mikä sopii mitä parhaiten Micro Leafieni kasvatukseen. Kasvatan näitä pikkulehtivihanneksia vihersmoothieaineksiksi. Olipas siinä kaksi pitkää sanaa. Ihan saa tavata, tulivatko oikein.
Kannattaa kokeilla seoksia, joissa on mykorrtitsaa mukana. Muutama vuosi sitten ostin kalkkiseoksen, jossa oli mykoritsaa. Varsinkin pionit oikein roihahtivat seuraavina kesinä kukkimaan.


Sain toiselta blogikumppaniltani Nelson Gardenilta näppärän minikasvarin siemenineen. Se on juuri varta vasten suunniteltu Micro Leafien kasvatukseen. Voi kai siinä muutakin kasvattaa, mutta nyt ekaksi kokeilen näitä syötäviä.

Näin valmistaja neuvoo minarin käyttöä:

Micro Leaf Basic on pienoiskasvihuone ravinteikkaiden versojen nopeatahtiseen viljelyyn vuoden ympäri. Siinä on ojitettu viljelykaukalo, pohjakaukalo ja kansi. Kaikki osat on valmistettu muovista. Mitat: 23 x 16 x 18 cm. 
Tee näin: Täytä viljelykaukalo kukkamullalla, kastele huolella ja kylvä siemenet. Aseta kansi paikoilleen niin, että pienten nyppylöiden ansiosta kannen ja kaukalon väliin jää ilmarako. Aseta Micro Leaf Basic lämpimään ja valoisaan paikkaan. Voit käyttää myös lisävaloa. Poista kansi, kun versot ovat näkyvissä, ja pidä kylvös kosteana. Korjaa valmiit lehdet 2–4 viikon kuluttua.


Näppärää viherversojen kasvatusta ympäri vuoden. Puhdas kasvualusta ja itse viljellyt kasvit ilman lisäaineita ja kasvinsuojeluaineita. 

Huomasit kai kuvassa  nuo Nelsonin minityökalut. Lapio, harava ja koulintapuikko. Harava oli jo käytössä. Lapio ja koulintapuikko pääsevät käyttöön keijunmeikkojen koulimisessa.  Voi, mitkä herkut nuo työkalut ovat pienille puutarha-apulaisille. Vielä en ole  uskaltanut niitä esitelläkään lapsenlapsille. Voi olla, että kaivelevat mullan sekaisin, ennenkuin kasvit ehtivät itääkään.  

Micro Leafeista  on muitakin lajeja saatavissa - auringonkukkaa, vihanneskarssia, lehtikaalta, härkäpapua, korianteria. Silmäileppä siementelineitä! Vai joko olet aloittanut näiden kanssa värkkäämisen? Minulle nämä ovat aivan uusi aluevaltaus. En ole itujakaan idättänyt, vaikka olemme kasvissyöjiä. Olen ollut vähän laiska talviviljelijä. Kesällä sitten kylläkin intohimoisempi harrastelija.

Laitan  näitä Nelson siemeniä arvontaan, kunhan  saadaan edellisesssä postauksessani oleva arvonta pois kynsistä.

Eli näinhän ilmoitin viime sunnuntain postauksessa  http://takaloroppola.blogspot.fi/2017/01/koekylvoksia-ja-arvontaaa.htmlHOX!  ARVONTA 

Voin arpoa kommentoijien kesken pari satsia siemeniä. Joten kirjoitappa tämän postauksen alle osallistumiskommenttiisi, haluaisitko pillisipulin, parsan, kellokärhön vai varjoliljan siemeniä. 

Toisen arpalipukkeen saat liittymällä  blogini lukijaksi. Oikeassa palkissa - Lukijat - klikkaa siihen liittymisesi. Aikaa on 5. päivään helmikuuta. 

Kaupantekijäisinä laitan unikon siemeniä. Niitä ihania ripsureunaisia, monivärisiä. Jotkut ovat jo tilanneet ennakkoon noita unikkoja ja samalla muitakin siemeniä. Huono arpaonni kuulemma- no eihän sitä koskaan tiedä, ketä onni potkaisee. 

Siemeniä on vielä saatavissa  - vaikka mitä, 3 euroa reilu satsi. 

Kurkkaappa, jos sinulta puuttuu jotakin kivaa http://takaloroppola.blogspot.fi/p/siemenet.htmlOn muuten sakea lumituprakka Oulussa.  Lumitöitä tiedossa vielä tälle illalle! 

Mukavaa viikonlopun odotusta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI