sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Ruukkuistutuksia kevääksiIstutatko kaikki kukkasipulit maahan vai teetkö ruukkujakin? Miten niitä talvetat, jos ei ole suht viileää varastoa tai kellaria? Monena syksynä olen upottanut ruukut hirrestä tehtyihin kasvilavoihin. Kaivan kuopan lavan pohjaan asti, keskelle lavaa, jonne upotan ruukut ja päälle paksusti multaa. Kasvihuoneen tyhjennyksen yhteydessä kippaan vielä Biolanin kasvusäkkien sisällöt ruukkualueen päälle.

Tänään oli ruukkuistutusten tekemisen vuoro. Kiitos Nelson Gardenin blogiyhteistyön minulla oli tarjota sipuleille tuhtia lannoitetta. Kasviperäistä bio- sipulilannoitetta. Luomuviljelyynkin sopivaa. Tätä voi käyttää kaikessa sipulikasvatuksessa. Lannoitetta voi käyttää sekä keväällä että syksyllä.Lannoite on valmistettu maatalouden sivutuotteista. Tällä lannoitteella on maata parantava ja pitkäkestoinen vaikutus. Se sisältää mikrobeja, jotka muuttuvat maassa kasveille helppokäyttöisiksi ravinteiksi. Näin pakkauksen ohjeessa kerrotaan. Ja mikä mukavinta, rakeisena lannoitetta on helppo käsitellä, ei pölise. 

Tein ruukkuihin kerrosistutuksia. Tulppaaneja alimmaisiksi. Vähän multaa ja lannoiterakeita väliin ja pikkusipuleita pintakerrokseen. 


Ennen kuin upotin ruukut maahan, kastelin ihan kunnolla, jotta lannoiterakeet liukenevat. Nelson Gardenin valikoimassa uutuutena on Sinitriteleia. Saapa nähdä, menestyykö täällä pohjoisemmassa, mutta kiva kokeilla. 
Viime kevään tulppaaneista puutarhani helmi oli Nelson Gardenin  papukaijatulppaani "Estella Rijnveld". Kauniin vadelmanpunaisissa, sulkamaisissa terälehdissä on valkoisia liekkikuvioita.  Tällä oli harvinaisen pitkä kukinta-aika.  Siinä mielessäkin hyvä lajike. 


 Joko sinulla on sipulit maassa? Minun huomisen ohjelmassa on kukkasipuleiden istuttamista perennapenkkeihin. 

Auttakaa oi miu mau- mitä näille tekisitte?  


4 kommenttia:

 1. Sipulit ovat maassa. Voisi vielä istuttaa joitakin ruukkuun. Kiitos vinkistä!
  Itse olen kiehauttanut "ylimääräiset" kesäkurpitsat (kuorineen) ja soseuttanut ne yleiskoneella. Soseen olen pakastanut ja käytän sitä leivontaan ja ruuanlaitoon. Osan jätän syötäväksi lähiaikoina salaatin tai wokin ainesosaksi. Täytän myös kesäkurpitsoita ja paistan uunissa. Spagetti- ja kesäkurpitsat ovat yksiä lempivihanneksiani.
  Loistavaa lokakuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsat ovat minunkin lemppareita. Syön niitä eri versioissa pitkin kesää. Nyt nämä viimeiset ovat niin paksukuorisia, että melkein moottorisahaa pitäisi käyttää pilkkomseen.

   Poista
 2. Täällä jo puolet kukkasipuleista istutettu ja loput pitäisi laittaa multiin ihan lähiaikoina. Istutin myös osan sipuleista ruukkuihin ja kaivoin valmiit ruukut kasvilavoihin. Kokeilen tätä nyt ekaa kertaa ja toivottavasti eivät jäädy. Oikeastaan mitään muuta vaihtoehtoa ei ruukuille ollut täälläkään, kun ei ole sitä kellaria tai viileää varastoa, mutta jos näinkin onnistuu niin helppo homma! ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen ruukkuja tehnyt. ja onnistunut. Ja onhan siinä kokeilemisen riemu.

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI