torstai 18. huhtikuuta 2019

Aurinkoista pääsiäisen aikaa - muistutus vielä arvonnasta


Pääsiäistervehdys teille kaikille, jotka vuodesta toiseen seuraatte blogiani. Suomessa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Argentiinassa, Chilessä, Irlannissa, Ranskassa, Ukrainassa, Venäjällä, Hollannissa, Japanissa, Kiinassa, Thaimaassa, Islannissa, Kreikassa, Italiassa Nigeriassa jne jne

Alla isoisäni Lyydia-sisaren saama yhdistetty nimipäivä/pääsiäiskortti 1930- luvulta. Lyydialle osoitettu kortti ei ole pelkästään Neiti- tittelillä vaan  juhlavasti tuon ajan mukaan K.K. Neiti eli korkeasti kunnioitettu neiti. Neiti- titteliä käytettiin vielä ihan yleisesti 1960- ja 1970- luvuilla. Ei kuitenkaan tuota K.K.Neitiä. Olin lukioaikana postissa kesälomittajana. Naispuolisista postinsaajista tiesi lähetyksen perusteella, oliko hän naimisissa vai sinkku. Sinkku- termiä ei tosin silloin käytetty. Eli korteissa ja kirjeissä oli säntillisesti joko Rouva tai Neiti ja miehillä Herra.
Lyydia pysyi sisarensa Gretan tavoin  sinkkuna koko elämänsä ajan ja olivat K.K. Neitejä.


Nuo neitokaiset asuivat koko elämänsä kotitilallaan Siikajoen Paavolassa. Sinneppä minäkin suuntaan Oulusta pääsiäisen viettoon kotipaikalleni. 

Kesään valmistautuminen alkaa Paavolassakin vihdoin ja viimeinen. Loput lumet saavat äkkilähdöt.
Pyörähtäessäni  siellä eilen tunnelma oli jo aika kesäinen. Nokkosperhoset samoin kuin suruvaipat ja jotkut valkoiset pienemmät  lentää kieputtelivat iloisesti puutarhassa.  Kimalaisetkin olivat jo heränneet. 
Blogini edellisessä postauksessa on Puutarhurin majan tuotteiden arvonta. Vielä ehdit osallistumaan tästä linkistä. Osallistumisaikaa on perjantai-iltaan saakka.

Multasormia kutkuttamaan laitan TÄHÄN yhteistyökumppanini Scheteligin videoklipin Helsingin puutarhamessuilta. Näistä  ja muistakin tuotteista postausta myöhemmin.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä säät suosivat nyt meitä suomalaisia. Saa nähdä tuleeko grillikausi avattua jo pyhien aikana. Mahtavia kuvia olet taas laittanut.
    Iloista pääsiäistä ����������

    VastaaPoista
  2. Hyvää pääsiäisen aikaa myös sinulle. Säät suosivat!

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI