maanantai 13. heinäkuuta 2020

Arvatkaapa, kuka on innokkain parvekeviljeysten tarkkailija


# blogiyhteistyössä Biolan 

Siljan parvekeviljelykset ovat edenneet jo hyvään satovaiheeseen. " Nyt on ollut sadepäiviä. Olen seuraillut etenkin, miten kurkut kasvavat. Muutama kurkku on ollut jo valmiina syötäviksi.""Arvatkaapa, kuka oli etuoikeutettu saamaan ekat makupalat. Tietysti innokkain apulaiseni koirani Patu. Tänään otettiin ekat kurkut ja  maisteltiin kesän herkkuja. Tottamaar ne Patulle maistuvat."


"Kasvatan kurkut ja tomaatit parvekkeella Biolanin kasvusäkissä. Siistiä, kun multaa ei tule yhtään lattialle.  Kaikki lannatkin on siinä koko kesäksi valmiina. Sen kun vain muistan kastella."

"Kuten kuvasta näkyy, Patu söi kyllä kieli pitkällä näitä meidän yhdessä kasvattamia kurkkuja. ""Salaattia  ja pinaattia on jo kylvetty ja syöty monta kertaa ja aina kylvetään uudet simenet. Samaa kasvualustaa voi käyttää kesän aikana moneen kertaan. Tillit saamme kätevästi ostamalla marketista tilliruukun ja kun sitä ei yleensä kerralla tarvitse kokonaan,  upotamme sen kasvaman tähän kasvusäkkiin. Basilika on meidän kaikkien lemppariyrtti. Katkaisemme aina latvasta lehtiruusukkeen ja siitä sitten versoo uutta kasvua.

Nämä salaatti- ja yrttijutut kasvavat mainiosti Biolanin yrttimaasäkissä, joka on laitettu  Biolanilta saamaani kasvatusaltaaseen. Siinä on säkin alla vesiallas, joten kastelun suhteen voin olla välillä ihan huoletta kaverikylässä yökunnissa.  Tämä systeemi on ihan paras kasvualusta yrteille. Näin sanoo äitini, jolla  on enemmän kokemusta näistä kasvatusjutuista.""Tomaatitkin ovat alkaneet jo kukkia ja nyt ensimmäisissä on jo pienet tomaatit. Kukahan niistäkin syö ne ekat kypsät."1 kommentti:

  1. Hienolta näyttää! Tällaiset kesäiset kasvutarinat ovat niin parasta! Meilläkin on mukavia kuulumisia: tomaatit tunkevat pikkuruisia tomskuja. Saa nähdä, että milloin punastuvat ❤

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI