perjantai 13. marraskuuta 2020

Talven henki. Anna joulun tulla.

 

 # blogiyhteistyössä Docendo. Kirja saatu esittelyyn.  


Ilona Pietiläisen syyskuussa ilmestynyt uusin kirja Talven henki on kuvien ja tekstin juhlaa. 
Kirjaa selatessa ja lukiessa virittyy ihan selvästi jo joulun tunnelmointiin. Jouluvaloja pitää kaivella esille, vaikka viimeiset ruusupuskat vielä kukkivat puutarhassa. 


Joulumusiikki ei tänä vuonna tunnu olevan niin joka tuutista pursuavaa, kun koronan vuoksi kaupoissa kulkeminen on rajallista. Ihan jo kaipaa perinteisen iskelmäradion tilalle rauhoittavia joulusävelmiä. Kuuma juoma, joulumusiikki ja kynttilät - siinä Ilonan resepti joulun odotukseen. 


Paraatipaikan kirjan ensimmäisenä esittelytekstinä saa perheen Myrsky-koira. Joka askareessa  ja luontoretkillä sekä askartelumateriaalien kerääjänä aina valpas apulainen. Perheen herätyskello. Kukapa ei heltyisi tuon koiran tarinasta.


Keskellä hiljaisuutta- tarina esittelee erämaakylää. Siellä oleva myllytupa on ollut paikallaan yli sata  vuotta. Kapeenkoskella kirkottomassa erämassa on pidetty jumalanpalveluksia jo 1500- luvulta saakka. Kaunis kertomus paikasta ja sitä lukiessa tuntee, miten paikka ihan luonnostaan saa kulkijan hiljentymään. 


Kirjassa on herkullisen ruoan reseptejä. Niiden myötä lukukokemus muuttuu nautintojen mielikuviksi. Ruokien ainekset eivät ole mitään ranskalaisen keittiön gourmeeta vaan ihan tavallisia kotimarketista saatavia aineksia. Tumpelompikin kokki pystyy ohjeiden avulla loihtimaan salaatit, kalat, kakkuset, piparit, kääretortut ja vaikkapa pannupitsan. 
Ilona on ihanien sisustusten luoja. Vanhan tuvan hellassa ritisee varmaankin tuli. Ilmassa leijailevat jouluruokien tuoksut. Mielen valtaa jo kuvaa katsellessa hyvä olo. Siihen on ihana jäädä viipyilemään. 


Joulu ei ole vain päivä, pari. Se on valmistautumista joulun herkkään tunnelmaan ulkona ja sisällä.Pihapiirin hämärässä tuikkivat valot ottavat lämpimästi vieraan vastaan. 
Kirja on 190 sivua kaunista, tunnelmallista kuvausta jouluun valmistautumisesta. Kannesta kanteen huolellisesti mietittyä Ilonamaista sisältöä. 


Ilona on tehnyt lukuisia kirjoja tarinoineen kotimiljöössä, metsässä, kasvihuoneessa, rannalla, puutarhassa. Omassaan ja vierailuilla toisten kauniissa kodeissa. 

Omassa kokoelmassani on nämä Ilonan seitsemän kirjaa. Toki niitä on enemmänkin olemassa. Nämä ovat sillä tavalla ajattomia, että näiden maailmaan voi paneutua aina uudestaan ja uudestaan. 


Anna joulun tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI