keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Rhodoille ja havuille lannoitteet

Yhteistyössä  # Neko
HOX HOX! Puutarhurit, joilla on alppiruusuja ja havuja. Nekon monipuoliseen lannoitevalikoimaan on tullut uutena tuotteena rhodo& havulannoite. Sopivassa  6 litran pakissa. Minusta nuo pakit ovat paljon kivempiä käsitellä kuin säkit. Ja jos et kerralla tarvitse kaikkea, säilyttäminen on paljon kivempaa näissä kuin aukirepsottavissa muovisäkeissä. 

Alppiruusut ovat vielä varjostusverkkojen alla, mutta lannoittaahan voi jo hyvin etenkin, kun lähipäiville on ennusteissa sadetta. 

 En tiedä kuinka kauan havuja  täytyisi varjostaa keväällä. Pärjäisivätköhän jo ilmankin, kun ovat ainakin kymmenen vuotta vanhoja. Puutarhani ladalla ns kivikkopenkkialueella on kyllä myös  ihanasti luonnonkatajia, jotka ovat olleet siinä aina varjostamatta. Eiköhän ne ole suurin piirtein ainakin satavuotiaita. Välillä joku kuivuu, mutta uusia pukkaa tilalle. 

Ja kuinka kauan suojaverkkoa täytyy pitää keväällä? Luin jostain, että kun lapionpiston verran on sulaa, verkot voi poistaa. Katajat ja pesäkuuset kuin myös erilaiset tuijat saivat eilen lannoitteensa. Noiden alue on aurinkoisessa rinteessä, josta lumet ovat jo lähteneet. Muu osa puutarhasta on vielä aika lailla lumen peitossa ja jäässä. 


Tämä lannoite on sopivasti rakeisessa muodossa, joten se ei pölise levitettäessä. Toisaalta rakeet ovat aika pieniä, joten ne liukenevat varmaan aika helposti. Nekolla on paljon muitakin hyviä lannoitteita. Postaan niistä myöhemmin, kunhan  lumet lähtevät. Voit käydä kurkkimassa, mitä kaikkea kivaa löytyy Nekon sivuilta

Kiitos Neko pitkäaikaisesta yhteistyöstä. 

 Mukavaa  puutarha-askartelua itsekullekin multasormelle.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI