sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Lisää kärhöjä

 

Yhteistyössä   # NekoKärhöt ovat laajennettu aluevaltaus näinkin pohjoisen kuin Oulun korkeuden puutarhaani. Olen lähtenyt niiden selviytymistä uhkarohkeasti kokeilemaan. Enää ei tarvitse tyytyä vain varmoihin viitosvyöhykkeeen kärhöihin vaan kakkos- ja kolmosvyöhykkeiden kärhötkin ovat pääsääntöisesti menestyneet. Niille pitää vaan valita suojainen paikka ja valmistella hyvät kasvuolosuhteet. 


Kaupan alehyllyltä nappasin taas parit kärhöt. Akuuttia tarvetta ei nyt olisi ollut, mutta kun halvalla sai.

Diana-kärhöä olen kokeillut. Se oli liian herkkä meidän olosuhteisiin. Jospa nyt ostamani Charles olisi karskimpi selviytymäään. 

 Puutarhassani hyvin menestyvä Beautiful bride on nimensä mukaisesti kuin kaunis morsian. Kukkii heinäkuun lopulta pakkasiin asti. Mitä laitat kärhöjen istutuskuoppaan? Minulla sattui nyt olemaan käsillä Nekon monipuolisesta lannoitevalikoimasta puutarhalannoitetta ja luonnonlannnoitetta. Siistiä lannoittamista 6 litran pakeista. 


Aivan istutuskuopan, aika syvän sellaisen, pohjalle laitoin tätä aarretta, karjanlantaa. Sitten multakerros, johon nuo nekot. Ikäänkuin varastolannoitukseksi. Kärhöt ampaisevat voimakkaaseen kasvuun, kun niiden juuret saavuttavat tuon varastolannoitusalueen.Istutusmultana käytin Biolanin mustaa multaa ja uutukaista sammalmultaa. 

Valokuvausta harrastavana kuvaan puutarhastani ehkä eniten juuri kärhöjä. Aikaisemmin oli ruusut ja pionit, mutta nyt kun kärhövalikoimani on laajentunut, huomaan, että ensimmäisenä hipsin puutarhassani katsomaan, mitä kärhöille kuuluu.  Mutta niistä lannoitteista vielä. Nekon sivuilta voit käydä katselemassa, mitä kaikkea lannoitevalikoima sisältää. Nekollahan on lannoitteita puutarhaviljelyyn sekä myös ammattiviljelyyn. 


Minun lemppareita Nekon tuotteista on matokakka. Se on kastematojen valmistamaa maanparannuskompostia. Muun lannoituksen ohella se lisää kasvien kasvua ja kehitystä sekä lisää pieneliötoimintaa, parantaa kasvien vastustuskykyä. Luomuun soveltuva, hajuton tuote. Käytän tätä paljon ruukkuviljelyssä esimerkiksi kasvihuoneessa amppelitomaaateille. 


Noista kärhöistä vielä. Kasvatan ne pääsääntöisesti mansikkakatteen alla peitettynä lehtipuuhakkeella. 
Kesälannoitusten jälkeen aloittelen elokuun alkupuolella syyslannoituksen. Nekon valikoimassa on nestemäistä syyslannoitetta, joka on erinomainen juuri kateviljelyyn. Ja toisaalta siksikin, jos tuossa elokuun alkupuolella ei ole sateita, ei rakeisesta syyslannoitteesta ole mitään hyötyä, jos ei turvaudu seisomaan vesiletkun jatkeena. 

Kun kuljet puutarhaliikkeiden laannoitehyllyjen äärellä, kannattaa tätä nestemäistä napata jo mukaan. Loppukesästä tämä tuntuu olevan jo hakusessa. Verkkokaupoistakin tätä näkyy vielä tässä vaiheessa olevan saatavilla. Loppukesästä olen monien lukijoitteni avuksi metsästänyt tätä eri verkkokaupoista. Tuoksena on monesti ollut ei oota. Joten varaudu nyt ajoissa. Mukavaa helluntaipäivää kaikille! 

Kiitos Nekolle, tuotteet saatu. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI