torstai 20. heinäkuuta 2017

LIKUSTERIPLAZA VALMISTUI

Tiisataina aloitetut hommat jatkuivat plazan työmaalla. Vanhalle mansikkamaapläntille tehtiin likusterinsyreenille oma aukio.  Mansikkamuovi alle ja mursketta päälle. Sinnepä piiloutuivat rikkaruohot, seasssa muutama  orvokkikin.
Plazan keskelle tehtiin puumaisesti kasvatetulle likusterinsyreenille kasvupaikka. Rungon ympärille tulee jotain peitekasvia. Helpoksikoettu kukkapenkin tekotapa on laittaa sanomalehtiä alle ja mullat päälle.


Sinnepä jäävät Kalevat ja Siikajokilaaksot maatumaan ja tukahduttamaan rikkaruohot.


Penkkimullaksi laitoin Biolanin puutarhan mustaa multaa. Kunnon kasvualustaa, ei mitään höttöä. Eivätkä ole rikkaruohot heti kiusana, kun laittaa oikeat mullat.


Jo perustamisvaiheessa ennen istutuksia laitan  mullan sekaan kanankakka+ merilevälannoitetta. Sekin Biolanin  laatutavaraa.Aikamoinen urakka miehelle taas siunaantui tästä plaza-jutusta. Sepelinajo  ei ole kaikkien keveimpiä hommia ja vielä ylämäkeen. Mutta ei se pahemmin valita,

Minulle jäi sepelinajon aikana mukavammat hommat. Hortoilu puutarhassa bongaamassa uusia kukkijoitaValmista tuli. 


Vielä mietinnässä kasvit tuohon renkaaseen. Mitäs laittaisit? Paahteinen paikka, aurinko paistaa koko päivän - siis jos paistaisi. Ei tänäänkään ollenkaan.


Tätä olisi omista penkeistä, kukkisi koko kesän. 

Onko likusterinsyreeni sinulle tuttu kasvi? Ei ehkä niin tavanomainen, kun saatavuus oli aika vaikeaa.  Sitä haettiin alkuviikosta Oulun puutarhaliikkeistä "kissojen ja koirien kanssa". Yhdessä oli yksi kappale. Olin sanut päähäni, että sellainen pitää löytää. 

Ja kuinka ollakaan


Kun likusteriplaza oli valmis ja sitä tarkasteltiin eri puolilta, huomasin - yllätys, yllätys - siinä kymmenen metrin pääässähän onkin pari vuotta sitten istutettu likustri puhkeamassa kukkaan.
Voi hokaraa, miten en tuota muistanut. Siihen se oli naamioitunut niin  ovelasti ruusurivin viereen.


Muutaman päivän kuluttua se avaan röyhelömäiset, kermanvalkoiset, hunajantoksuiset kukkansa. No, nytpähän  niitä on kaksin kappalein.

Pari päivää sitten postauksessani julistin arvonnan vanhanajan perinneperennoista - maatiaskeisarinkruunuista. Katso postaus  TÄSTÄ.  Kukapa nyt ei haluaisi itselleen keisarinkruunua. 


ARVONTA menee näin:

Osallistut yhdellä arvalla olemalla jo tai liittymällä blogini lukijaksi. Tuossa oikealla blogin reunassa on Lukijat - liity siitä Lue - painikkeesta.
Kirjoita tämän tai edellisen postauksen loppuun kommenttisi, oletko uusi vai jo aiemmin kirjautunut lukijaksi. Muista laittaa kommenttiin yhteystietosi ( es. sähköposti), jotta saan voittajiin yhteyden. Postitan vain Suomessa olevaan osoitteeseen.

Osallistua voit tällä viikolla  perjantaihin  21.7.2017 klo 24.00 saakka.

Onnea arvontaan!


8 kommenttia:

 1. Onpa sinulla kaunista kukintaa puutarhassasi. Hieno tuli tuosta plazasta. Kiva kun miehesi on mukana puutarhahommissa. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Minäkin käytän välillä sanomalehtiä avuksi, kun perustan uusia istutusalueitaerikurjenp. Näppärää ja toimivaa. Minä laittaisin ehkä tuohon maanpeitoksi jotain ajuruohoa. Violetti väri voisi sopia hyvin tuohon vähän välimerelliseen plazaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajuruoho onkin ihan kasvi. Minulla on sitä monen penkin reunassa.

   Poista
 3. Ihana piha. Laittaisin jotain matalakasvuista juurelle, vaikka neilikoita kolmea eri väriä.

  VastaaPoista
 4. Hieno plaza. Puun lähelle sopisi penkki haaveilua ja puun katselemista varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, penkki onkin hankintalistalla heti, kun käymme kaupungissa.

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI