tiistai 18. heinäkuuta 2017

KESÄ VAI SYKSY


Ilmat ovat kyllä syksyiset, vaikka pitäisi olla helein heinäkuu ja kuumat yöt. Kalseaa on. Pirtin hällässä saa pidellä tulta pitkin päivää. Lapsuudessani paistettiin kesällä sadepäivänä aina lättyjä. Nyt joka päivä voisi olla lättypäivä, kun aina vaan sataa.  


Voi tätä pionien runsautta ja kauneutta. Yhtään ei harmita leikellä kukkia vaasiin. Ulos jää näitä vielä satamäärin.   


Keltaiset pionit jätin vielä leikkelemättä.  Tuntuu, ettei niitä raski katkaista. Niin monta vuotta hain kestäviä keltaisia pioneja. Nyt niitä on yksinkertaisia ja kerrottuja.


Kurjenkellosta on näköjään kehkeytynyt vaaleansininen  versio tummansinisten ja valkoisten rinnalle.


Purppuraheisiangervo sävyttää tummilla lehdillään puutarhaa. Eikä kukkakaan ole hassumpi.


Äitini lempikasvi: palavarakkaus, vanha perinneperenna puutarhassamme. Vaaleanpunakukkaistakin on olemassa. Sen kukinta on vasta  tulollaan.


Meillä on aina ollut puutarhassa krasseja ja hajuherneitä. 


Tehtiin meillä tänään töitäkin, vaikka satoi melkein koko päivän. Puumaiselle likusterinsyreenille tehtiin oma plaza. Tai jäi se vähän kesken, kun kaatosade alkoi. Mutta onhan päivä vielä huomennakin. Jatketaan sitten tästä.


Puolenpäivän aikaan aloitin jo kynttiläkauden, kun oli niin kalseaa, sateista ja pimeää.

Eilisessä postauksessani julistin arvonnan vanhanajan perinneperennoista - maatiaskeisarinkruunuista. Katso postaus  TÄSTÄ.  Kukapa nyt ei haluaisi itselleen keisarinkruunua. 


ARVONTA menee näin:

Osallistut yhdellä arvalla olemalla jo tai liittymällä blogini lukijaksi. Tuossa oikealla blogin reunassa on Lukijat - liity siitä Lue - painikkeesta.
Kirjoita tämän tai edellisen postauksen loppuun kommenttisi, oletko uusi vai jo aiemmin kirjautunut lukijaksi. Muista laittaa kommenttiin yhteystietosi ( es. sähköposti), jotta saan voittajiin yhteyden. Postitan vain Suomessa olevaan osoitteeseen.

Osallistua voit tällä viikolla  perjantaihin  21.7.2017 klo 24.00 saakka.

Onnea arvontaan!


3 kommenttia:

  1. Liityin lukijaksi, löysin sivut juuri :) viisysi@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Yhdellä mukana ja vanha lukija. Tuota liljaa olen kaipaillutkin, lapsuudessa sitä kasvoi mummolan kukkapenkissä mutta nykyään näkee todella harvassa paikkaa.

    VastaaPoista
  3. Olen lukija, ja sanon vaan et ompas ihania pioneja. tuulatarkela@gmail.com

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI