tiistai 5. syyskuuta 2017

KYPSYKÄÄ, OI KYPSYKÄÄ - ROUHIJA ODOTTAA


Kohta koittaa se hetki, että päästään omenamehun tekoon. Omenarouhijan teräspiikit odottavat jo uhkaavan näköisinä.Tällaisella laitteella teemme omenoista puristemehua. Viinimarjoilla olemme jo aloittaneet. Sitä kuvailinkin jo edellisessä postauksessani.  Hyvin toimii yhteistyökumppanini Nekon laite. Marjat voi mehustaa suoraan puristamalla ilman rouhijaa.Porkkanat ja omenat murskataan ensin rouhijalla ja rouhintamassasta puristetaan mehut. Jospa jo ensi viikolla pääsisimme näitä mehustelemaan. Omppuja tulee nyt tosi paljon. Lisäpakastinkin piti hankkia, jotta saamme mahdollisimman paljon säilöttyä näidenkin sadosta.

Mitenhän tämä kesä on ollut niin satoisa kaikin puolin. 


Esittelen omenien  rouhinnan ja mehunpuristuksen videolla, kunhan  ollaan siinä hetkessä. Mehupuristin - postaukseni kiinnosti näköjään valtavasti blogini katsojamäärien ja yhteydenottojen perusteella. Harmi, että Nekon nettisivut olivat pari päivää nurin, moni oli yrittänyt etsiä sieltä puristinta ja rouhijaa. Nyt sivut on saatu  toimimaan. http://www.neko.fi/

Neko on luvannut omenapostauksen yhteyteen kivat arvontapalkinnot.  Joten siitäpä sitten tuonnempana. Tänään oli aivan ihana syksyinen päivä. Taivas oli väriltään suoraan sanoen taivaansininen. Ruotsinopettajana  minua sykähdyttävät sopivasti saattuvat  sinikeltaiset värit luonnossa. Kuin myös nämä värit. 
Sinivalkoisin siivin. 
Finnairin lento matkalla Ouluun. 


Vielä 
muistutus ARVONNASTAkätevä hiirenlisku


 ja myyrien pyydys 
arvontapalkintoina Scheteligiltä 

Voit osallistua  ARVONTAAN  näillä säännöillä 

 1. saat yhden arvan, jos olet jo tai liityt blogini lukijaksi. Se tapahtuu oikeassa palkissa Lukijat- osion jäljessä olevasta Lue- linkistä.  
2. saat toisen arvan seuraamalla blogiani  Blogit.fi - sivuston kautta. Kirjaudu  sivustolle ensin ja liity seuraajaksi.

Ilmoita vaikka tämänpäiväisen postauksen kommentissa, oletko mukana yhdellä vai kahdella arvalla ja kerro vähän teidän myyrä-/hiiritilanteesta. Kirjoita kommenttiin yhteystietosi postitusta varten. Liskut postitetaan vain Suomessa oleviin osoitteisiin. 

Arvontaan osallistumisaikaa on torstaihin 7.9 saakka

HOX! Jos et itse tarvitse näitä liskuja, nuohan ovat hyödyllisiä tuliaisia puutarhaihmisille ja mökkiläisille. Kommenttien mukaan kyllä yhdellä jos toisellakin tuntuu olevan myyrä- ja/tai hiirijuttuja harmina. Osallistuhan sinäkin. 

Onnea arvontaan!
Niin vielä synttärionnittelut! Keskiviikkona 6.9 toisella näistä on syntymäpäivä. Arvaa kummalla. No tuolla vanhemmalla pojalla. 7 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat hyvän omenasadon jotta pääset rouhimaan. Onnea vanhemmalle pojalle!

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat. Tuo Nekon laite on luultavasti hankittava. Olisiko sylitettävällä?

  VastaaPoista
 3. Aloitan usein päiväni lukemalla blogiasi. Kaunis kerronta ja nuo huikeat ja taitavasti sommitellut kuvasi inspiroivat takuulla laiskaakin puutarhuria, jos ei aina käytännössä niin ainakin unelmissa. Kiitos tästä blogista. Iloiset synttärionnittelut isännälle, joka pitää tuossa kuvassa sylissään maailman rakkaimman näköistä otusta!!! Terveiset emännältä, jonka ukko käyttää keltaista puimuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan, onnitteluistakin. Niin kaksi puimuia olen nähnyt vasta tälle syksylle, keltaisen pari päivää puivan ja olikohan se toinen vihreä, joka huruutteli tiellä.

   Poista
 4. Kiva kuulla kokemuksia tuosta omenanrouhijasta... itsekin pitäisi hankkia sellainen. Mitä ihania omenalajikkeita teillä on puutarhassa?

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI