sunnuntai 10. syyskuuta 2017

KASVIEN NIMIKYLTIT


Laitatko sinä kasveillesi nimikyltit puutarhassasi? Miten sen teet?

Minä olen pähkäillyt tuon asian kanssa jo monta vuotta. En ole löytänyt sellaisia alustoja, jotka säilyisivät vielä seuraavallekin sukupolvelle ja joihin tekstin saisi niin selvästi, että sen pystyy lukemaan vähän kauempaakin. Ja mikä tärkeintä: tekstin pitää kestää sateessa ja pakkasessa.


Nyt on uusi kokeilu meneillään. 



Löysin kukkakaupan poistomyynnistä euron kappalehintaan metallisia liuskoja, joihin pystyy lasertekniikalla laittamaan nimet. En siitä niin paljon ymmärrä, mutta minulle riittää, kun osaajia löytyy. Tällaisen kokoelman teetän ensialkuun koeversioiksi.

Liuskat ovat teräväkärkisiä. Ne pystyy laittamaan maahan tai ehkä parempi on ripustaa ne pensaan tai puunoksalle. Onneksi noissa on pienet reiät. Rautalankaripustus onnistuu. Minulla on jemmassa sieviä sepäntekemiä puolimetrisiä koristeellisia rautatappeja, joihin nämä nimiliuskat saa hyvin kiinnitettyä.

Vielä on harkinnassa, laitanko näihin ruusujen nimiä. Ehdottomasti nekin tarvitsevat nimilaput. Monia vierailjoita kiinnostaa ruusun nimi varsinkin kukintavaiheessa.


Kuinka moni olisikaan pettynyt, jos en olisi muistanut tämän ruusun nimeä: Wasagaming. Kaikki haluavat itselleen tällaisen, kun näkevät kukinnan. Eikö vaan? Kaikki on hyvin niin kauan, kun muistan nimet, mutta entäs sitten kun...

Vai laittaisinko aluksi nimilaput perusteilla olevaan arboretumiin?


Tällaisissa lapuissa ei nimi säily kauan. Jonkinlaisen laputuksen puiden alut tarvitsevat aika nopeasti.

Onko sinulla fiksuja, kestäviä ratkaisuja nimilapuista? Kiva, jos kerrot niistä, kiitti jo etukäteen.

Yhden asian kohdalla olen jo menettänyt tilanteen.


Kymmenet pionini ovat vailla niemeä. Paperiliuskat ovat lionneet sateessa tai lentäneet taivaan tuuliin. 


Onneksi kärhöistäni olen vielä kutakuinkin selvillä.


Taidamme viettää sateisen sunnuntain. Lepoa!





8 kommenttia:

  1. Nuorena ja energisenä kirjoitin kaikki "uutuudet" päiväkirjaan ja otin kuvankin, jonka liitin mukaan sitten, kun se joskus tuli kehitettyä. Nyt se olisi paljon helpompaa digimuodossa, mutta enää en viitsi nähdä vaivaa. Sinulla on eri juttu, kun kyltit ovat tarkoitetut myös muille, kuin itselle. Mielenkiinnolla odotan kokeesi tuloksia. Hyvää sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. Minä myös aikoinani kirjoitin kaikki nimet puutarhapäiväkirjaan. Sitten se jäi kiireessä tekemättä

    VastaaPoista
  3. Meillä käy aika paljon vierailijoita puutarhassa ja kaikille on tärkeää tietää kukkien nimet. Heti ensimmäisen avoimien puutarha -tapahtuman jälkeen tein nimikyltit. Minulla on sellaiset metalliset joihin laitan nimilapun ja sen päälle itsekiinnittyvän muovin. - Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  4. Jossain blogissa oli tehty nimikyltit litistetyistä lusikoita, kirjoitus erikoistussillä.

    VastaaPoista
  5. Laitan nimikyltit jos ne sattuu taimissa valmiiksi olemaan. Tuollaiset nimikyltit vaikuttavat hyviltä!Olisi kyllä kiva, kun kaikki kasvit olisi nimetty, kun ei kaikkea vaan pysty muistamaan, vaikka haluaisikin

    VastaaPoista
  6. Minä olen miettinyt samaa -mistä tehdä kestävät nimilaput kasveille. Ajattelin kokeilla kukka & kaali -blogin vinkkiä eli kirjoittaa nimet maalitussilla lusikoihin. Lusikat pitäisi tosin ensin paukutella litteiksi. Vai löytäisinköhän jostain tuollaisia metalliliuskoja, jos kokeilisi maalitussia niihin.. Mukavaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  7. Ostin keväälä Lidlistä kaivertimen, jolla voi kirjoittaa tai piirtää myös metalliin. Olen tehnyt sillä pari nimikylttiä vasaralla litteäksi hakatuista lusikoista. niistä tuli ihan hauskan näköisiä. Kaiverrusjälki tosin on aika ohut, ei se kovin kauas näy.

    VastaaPoista
  8. Olipa hyvä löytö! Itse olen pähkäillyt saman ongelman kanssa, enkä ole vielä löytänyt pysyvää ratkaisua. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI