tiistai 13. elokuuta 2019

Jätätkö hiiret hyppimään pöydille, kun lähdet mökiltä?


Mikä sen inhottavampaa kuin hiirenjätökset nurkissa, pöydillä, vuodevaatteissa. Ilmat kylmenevät ja hiiret hakeutuvat sisätiloihin. Ihmeen taitavia ne ovat löytämään reitin sisälle varsinkin vanhemmissa rakennuksissa. Meillä on nurkat käyty niin tarkkaan läpi, ettei niistä hiiret pääse, mutta pirtin iso leivinuuni on muurattu niin lähelle seinänvierustoja, ettei sinne pääse katsomaan tilannetta. 


Jo elokuussa aloitan hiirijahdin. Herkkutahnalla varustetut liskut uunin vierustoilla odottavat sisääntulijoita. Hiirenloukku Supercat on yksinkertainen ja siisti käyttää. Niissä on valmiina myrkytön syötti. Kun syötti loppuu, liskua ei tarvitse heittää pois. Saatavilla on syöttitahnaa. 

Tahnapakkauksessa on kaksi ruiskullista täyttöainetta. Laitoin noihin viiteen liskuun uudet tahnat. Ruiskusta meni noin puolet. Tuolla määrällä selviää talven yli, joten riittoisaa on. 
Liskuun jäänyt hiiri on kätevä poistaa. Hanskat kädessä ja jousella varustetusta kannesta, jos sitä nyt siksi voisi kutsua, painamalla, saat hiiren kipattua pois. Todella kätevä systeemi verrattuna vanhemman mallisiin rautaliskuihin, joihin piti ährätä leipä- tai juustopalasta. 

Ihan uutena minulla on kokeilussa ultraäänellä toimiva eläinkarkotin, joka toimii verkkovirralla. Ihmiset eivät kuule laitteen ääntä.Uutukainen hiirien torjunta-aine  sisätiloissa on Flash Paste. Tässä pakkauksessa on kahdeksan kappaletta 10 gramman  annospusseja. Niiden sanotaan sisältävän hiirille maistuvaa pastaa. Pasta on tavallaan nukutusaine hiirille. Sen sanotaan vaikuttavan nopeasti. Vanhat hiirenmyrkyt ovat kuulemma kiellettyjä. Niiden käytössä hiiret kokivat rajumman kuoleman. Näissä on kuulemma  miellyttävämpi tapa oikaista koipensa. Näin minua valistettiin rautakaupassa. 


Tätä hiiripastaa käytetään vain sisätiloissa ja pastapusseille on pakkauksessa oma syöttilaatikkonsa, johon  nuo tahnasyöttipussit laitetaan. Hygieniaakin on ajateltu, kun pakkauksessa on hanska mukana. 

Hiiripastan vaikuttavana aineena on Alfakloraloosi
Esitteissä sanotaan tuosta aineesta näin : Alfakloraloosi metabolisoituu nopeasti hiiren elimistössä ja siksi myrkytysriski on vähäinen esim. lemmikkieläimille, jotka syövät kuolleen hiiren.

Tätä hiiripastaa käytin jo viime syksynä. Viime talvi oli melkeinpä hiiretön, kun käytössä oli nuo Supercat- liskut ja  hiiripasta. Nurkkapielet kannattaa silloin tällöin katsastaa sisätiloissa, kun käyttää tätä hiiripastaa. Nukahtaneita hiiriähän saattaa löytyä lattialta. Meillä oli yksi ja tietenkin  satuin astumaan sen päälle. Kuinkas muuten. 


Mukavaa hiiretöntä syksyä!


Tämä postaus on yhteistyössä blogini yhteistyökumppanin Scheteligin kanssa.
4 kommenttia:

 1. On hiireloukut kehittyneet sitten minun lapsuuteni! Meillä onneksi viisi kissaa ja yksi koira pitävät siimahännät loitolla sisätiloista. Ja ulkona myyrillä ei ole turvallista elää ensinkään talon ja puutarhan liepeillä. Yrittäjiä toki on, mutta yleensä niille käy huonosti ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et todellakaan tarvi liskuja, kun on tuollainen saalistajajoukko talossa. Onneksi meillä vierailee naapuruston kissat.

   Poista
 2. Onpas vekottimia! Minulla on kuitenkin maailman paras hiirien pyytäjä, Ruusa-kissani.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin. Minä kun en voi ottaa kesäkissaa enkä talvikissaakaan kun osa porukasta on kamalan allergisia kissalle.

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI