tiistai 2. toukokuuta 2017

ENTISAJOILTAOletko huomannut, että olen lisännyt blogiini uuden sivun ENTISAJOILTA?

Kuvankaappauksesta  näet sivun paikan blogissani.Talomme on tänä vuonna saavuttanut  kunniakkaan 250 vuoden iän. Juhlaa pukkaa päälle, kunhan kesäkelit tulevat.

Vanhan pihapiirin vaaliminen on intohimomme, niin kai voi sanoa, kun kaiken liikenevän vapaa-aikamme käytämme tilan ja talon hoitoon. Suuri urakka on takanapäin, kun olemme saaneet jokaisen yhdentoista rakennuksen kunnostamisen kutakuinkin valmiiksi. Mutta niin vain tahtoo olla, että kun kierros on saatu valmiiksi, täytyy aloittaa taas uutta kierrosta. Maalit rapisevat ja vanhoissa rakennuksissa aina joku repsottaa.

Tulen aina silloin tällöin kuvailemaan blogissani talomme historiaa, rakennuksia, nurkista löytyviä vanhoja esineitä, asukkaitakin.Meillä on selvitettynä talon kaikki omistajat. Pihapiirin harmaat hirsirakennukset ovat nähneet  250 vuoden aikana monenlaista emäntää ja isäntää. Talo on minun kotipaikkani, mies on tullut taloon vävyksi. Onneksi sattui sellainen  vävy,  joka arvostaa ja voimiaan säästämättä vaalii vanhaa. 

Olemme saaneet ujutettua lapsillemme ja peräti lapsenlapsillekin vanhan vaalimisen tärkeyden ja uteliaan kiinnostuksen vanhoihin esineisiin ja rakennuksiin. Iltasatuina  olemme aina kertoneet ennen vanhaan - asioista. 


Jatkan  tämän aihealueen postauksilla aina, kun puutarhapuolen jutuista raaskin irtaantua. 

Mukavaa vapun jälkeistä viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut! 250 vuotta talolle on todella pitkä aika. Kiva kuulla, kun kerrot lisää talonne historiasta. - Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Se on kunnioitettava ikä talolle ja kunnioitettava työ sen vaalijille! Pokkaan syvään!
  Suomi itse on siinä hyvin nuori! Kerro ihmeessä historiaa, jota varmaan Ristokin on kerännyt. Miten talo on selvinnyt Isovihasta ja muusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila, kiitos pokkauksesta. Itsekin pokkaan syvään entisille omistajille, rakennustemme vaalijoille.

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI