keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Leimujen pelastusoperaatio alkoi tänään ja tulppaanitkin saavat osansa

Iskeekö härmä sinun syysleimuihisi? Valkoisten kiiltoleimujen  osalta olen paininut tuon ongelman kanssa jo muutamana kesänä. 

 Leimukasvustoni ovat  rehahtaneet liian tiheiksi ja siksi kai härmä on tuhonnut kauniin kasvuston loppukesäisin parhaaseen kukinta-aikaan. 


Viime kesänä sain blogini yhteistyökumppaniksi Jaakontaian.  
Ehdin pelastamaan leimukasvustoni melkein kokonaan, vaikka härmä oli jo uhkaavasti taas kerran valtaamassa  kasvustot. 


Jaakontaialla  on  kaksi tehoainetta puutarha- ja kasvihuoneviljelyyn.

Jaakontaika - kasvutehoste, jota on saatavana tiivisteenä ja valmiina liuoksena

ja Carbon Kick® Booster, joka on kehitetty härmätautien torjuntaan.  Jaakontaika® ja Carbon Kick® ovat suomalaisia innovaatioita.


Jaakontaika on tehoaine, jolla saa annettua täsmätehoa kaikenlaisille kasveille. HOX HOX! Jaakontaikaa ja boosteria suihkutetaan kasvien lehdille, niillä ei kastella kasveja juuristolle. 

Jaakontaian tehot ovat tällaiset: 
komeampaa kukintaa, 
vehreämpiä viherkasveja, 
mehukkaampia marjoja ja hedelmiä, 
maukkaampia vihanneksia ja muhkeampia juureksia 

– Jaakontaika® saa niin koriste- kuin hyötykasvit kukoistamaan tuoden esille niiden parhaat puolet

Carbon Kick ® Booster auttaa pitämään kasvuston vapaana  härmän lisäksi myös punkeista, ripsiäisistä ja ansarijauhiaisista.Tänään annoin leimuillle ensimmäisen käsittelyn, vaikka härmästä ei ole vielä merkkiäkään näkyvissä. 

Laitoin ohjeen mukaan Jaakontaikaa veteen ja lisäksi härmän torjuntaan pienen määrän Carbon Kick® Boosteria ja suihkutin  syysleimukasvustoja.

Suihkuttelu pitää muistaa uusia viikon välein. Ensimmäisellä kerralla voi tehdä ensin pienelle alueelle koekäsittelyn, mutta viime kesän hyvien kokemusten perusteella käsittelin kaikki leimukasvustot. Suihkuttelu pitää tehdä aurinkoisella säällä ja ohutlehtisille kasveille kannattaa ensin tehdä pieni koesuihkutus. Kurtturuusuille suihke ei käy.

Kasvihuoneeseenkin  Jaakontaika sopii erinomaisesti lisäämään kasvua. Jätin tällä kertaa kuitenkin siellä olevat kasvit suihkuttelematta. Kurkut kasvavat jo nyt niin huimaa vauhtia, että ihan kohina kuuluu.
Kurkkua tosin kannattaa suihkuttaa. Ainakin minulla tahtoo tulla kurkkuihin herkästi härmää kesän mittaan.
Ja mikä parasta:  Carbon Kick ® Booster on luomuhyväksytty torjunta-aine.

Ensi viikon suihkutuksen yhteydessä käsittelen myös liljakasvustot. Niihin tulee joinakin kesinä kummallista, perunaruton näköistä tautia.  Jospa Carbon Kick tepsisi siihenkin.

Jaakontaikaa  ilman Carbon Kickiä  suihkuttelin ihan koemielessä vierekkäisille kasveille perennapenkeissä  testatakseni, millä tavalla  se vaikuttaa.

Ensi viikolla suihkutan jonkun lehtikaktuksistani. Jospa saan loihdittua komean  kukinnan.
Nyt kukkii Hovipoika. Jospas seuraavaksi saisin Hovineidon kukkimaan.Voisikohan kukkineet sipulikasvit suihkuttaa Jaakontaialla. Kokeilen.  Jospa  saisin tulppaanit  uudelleen kukkimaan yhtä upeasti.Onko sinulla kokemuksia Jaakontaiasta ja Carbon Kick- boosterista?
Kiva, jos kommentoisit.

Mukavaa loppuviikkoa!

1 kommentti:

  1. Luin viime kesänä/syksynä näistä Jaakontaian tuotteista (ehkä juuri sinun blogista) ja pyysin miehen ostamaan niitä. Teho jäi testaamatta. Kokeillaan tänä vuonna.
    Hyvää tätä loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI