lauantai 12. toukokuuta 2018

Nyt piti ottaa superkissat käyttöön
Voi iljetys, mitä löytyy puutarhasta. Myyriä vilestää penkkien poikki ja osa kärhöistä on  parturoitu maata myöten. Toivottavasti edes juuristo on jätetty rauhaan. Jospa ne sieltä vielä virkoaisivat.

Ovatko myyrät tehneet tuhoja sinun puutarhassa? Miten taistelet niitä vastaan vai nostatko vain kädet pystyyn? Joinakin vuosina tuntuu, että konstit loppuvat.Lilja- ja pionialueet näyttävät onneksi olevan kunnossa. Kiitos tämän myyrien karkoittajan. Olen istuttanut paljon keisarinpikarinliljoja sinne tänne. Niiden hajun sanotaan olevan myyriä karkoittava. Ja on tosiaan. Luulin.¨etteivät myyrät välitä kärhöistä. Aikaisemmin niitä ei ole tuhottu. Nyt niissä on oikein mellestetty. 

Kiitos Scheteligin blogiyhteistyökumppanuuden, sain enemmän kuin tarpeeseen myyrille tarkoitetun loukun, SuperCatinMyyränloukulla voi pyydystää myyriä helposti ja nopeasti käytävän molemmista suunnista. Loukkua varten ei tarvitse kaivaa isoa kuoppaa, vain 6 cm halkaisijaltaan oleva reikä kuulemma riittää.

Inhottavinta on ajatella myyrän postamista tuosta loukusta. Hyiiii!

Hiiriäkin vilestää nyt puutarhassa ehkä enenmmän kuin aikaisemmin. Mistähän sekin johtuu. 

Scheteligiltä tuli näitä  superhelppoja hiirenliskujakin. Näihin ei tarvitse värkätä syötiksi leipä- tai juustopalaa. Kestosyötti on jo valmiina ja virittäminen samoin kuin hiirenraadon poistaminen on helppoa. Katsoppa yllä videoklipistä, miten virittelin liskut toimintakuntoon. 

Perjantai oli muuten ihmeellinen päivä. Lämpöä riitti melkeinpä hellelukemiin. 24  astetta oli meillä, eikös 25 ole hellelukeman raja. Hieman outoa, kun vaatetta piti keventää koko ajan ja toisaalta taas pihassa on vielä runsaslumisen talven jäljeltä aurauskasojen jäänteitä ja takapihalla varjon puolella tiukassa jäässä katolta tulleita lumia. Lapsenlapset olivat helatorstaina vielä lumisotasillakin. 

Aurinkoista viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Näppäriltä liskuilta vaikuttavat molemmat. Meillä ei ole myyriä ja kissat karkoittavat hiiret. Meidän riesana ovat lehtokotilot.
    Mahtavaa viikonloppua ja äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kissa on paras myyrien karkoittaja. Aiemmin myyrät kaivoivat kukkapenkit multakasoja täyteen ja tuhosivat kasveja, nyt ei ole kissan myötä ollut myyristä haittaa.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI