tiistai 10. heinäkuuta 2018

Syysleimujen pesupäivät


Taas kerran olin unohtanut syysleimupenkin tarkkailun ja niinhän siinä oli käynyt. Härmäkasvusto oli vallannut kauttaaltaan valkoiset kiiltoleimupuskat. Miksihän härmää tulee vain näihin  valkoisiin kiiltoleimuihin. Miten sinun puutarhassasi? Onko samaa ongelmaa?

Viime kesän hyvän härmäntorjunnan innoittamana aloitin taas pesuoperaation.
Jaakontaika -  energiasuihke terästettynä Carbon Kick Boosterilla torjuu tehokkaasti härmää.  Näköjään myöskin siinä vaiheessa, kun härmä on jo iskenyt, ei vain ennaltaehkäisevästi. 

Jaakontaika

Jaakontaika® on myrkytön ja torjunta-aineeton kasvutehoste, joka edistää kasvua tehostamalla yhteyttämistä.

Carbon Kick Booster

Carbon Kick® Booster on Suomessa virallisesti hyväksytty ja rekisteröity punkkien ja härmätautien torjuntaan.
Carbon Kick ® Booster on myös luomuhyväksytty torjunta-aine.

Näistä voit lukea Jaakontaian sivuilta


 Sumuta kasvin lehdet kosteiksi noin viikon välein. Käsittely on aina tehtävä valoisana aikana, koska Jaakontaika® toimii vain kasvien yhteyttäessä. Siis muista: vain sumutus. Jaakontaialla ei kastella kasveja. 


Vain vuorokausi sumutuksesta ja näin puhdasta tuli. Ohjeessa sanotaan, että sumutus tehdään viikon välein, mutta  parantelin heti seuraavana päivänä käsittelyä niissä kohdissa, joihin sumutetta ei kai ollut mennyt, ainakaan tarpeeksi. 

Inhottavat mustat kirvat olivat asettautuneet valkoisten ukonhattujen latvuksiin. Annoin niillekin tänään samaa sumutetta. Nähtäväksi jää, mikä on tulos. 


Leimujen kukinta on alkamassa ja lehdet näyttivät tänään jo niin puhtaan kiiltäviltä. 

Kiitos Jaakontaialle blogiyhteistyöstä. 2 kommenttia:

  1. Pitääkin ehdottomasti muistaa tuo jaakontaika! En ole vielä härmää havainnut leimuissa, mutta yleensä se jossakin vaiheessa iskee.

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa tehokkaalta! Mutta hyvä tietää ihan varmuuden vuoksi. Ei ole leimuissa ollut vielä härmää (koputtaa puuta).

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI