keskiviikko 1. elokuuta 2018

Ihmeitä yhdelle päivälle kaksin kappalein ja onnea voitosta - arvottu on


Ekaksikin syreenipensaan juurella kesäänsä viettävistä amarylliksistä yhdellä oli mennyt vuodenajat sekaisin. Sieltä oksiston seasta törrötti hohtavanvalkoinen kukinto. Ei lehden lehteä, vain kukkavarsi. 
Juuresta näyttää tulevan sivusipuli. Toinen tämän päivän ihmeistä oli  VESISADE. Tulimme iltapäivällä lapsenlapsen kanssa Oulusta kohti ukkosrintamaa. Salamointi oli niin komeaa, että harvoin näkee. Tosin paljon muuta ei nähnytkään rankkasateessa. Tien erottaminen oli suorastaan mahdotonta. Linja-autopysäkit alkoivat täyttyä autoista. Jarruvalolla piti antaa koko ajan merkkiä, ettei kukaan ajaa perään. Sadetta ei ole näillä kulmilla nähtykään moneen viikkoon.
Mutta kovin kapea-alainen oli tuo käärmeen malliseksi uutisissa mainittu ukkosrintama. Kotipihassamme ei ollut satanut juuri mitään, vaivaiset 5 mm.  Siis ei juuri mitään. Nurmikko palaa ruskeaksi ja kukat lupsottavat. Niinpä taitaa olla siellä sun täällä. Onko teilläpäin sadellut?

Onnellisia ne, joiden alueelle tämä sadekuuro osui. Tosin kukka jos toinenkin varmaan kärsi tuhon tuossa sateessa, mutta toisaalta moni kasvi varmaan pelastui kärventymiseltä. Oulussa osa puistoaluiden ja katujen varsien puistakin on jo ruskeaksipalaneita. 

Videolta voit ihailla liminkalaisten saamaa sadekuuroa. Ja sitten arvottu on Biolanin tuotteet. Onnettarena oli tällä kerralla iäkkäin teinimme Julia.

 Julian pikku kätösin nostamassa arpalipukkeessa on voittajana

Onnea Sirkkuli, otan yhteyttä. Pääset lannoittamaan kasveja sisällä ja ulkona. Tomaattilannoitteella olen antanut silloin tällöin potkua pelakuille. Toimii näköjään hyvin kukittajana. 
Kiitos Biolanille yhteistyöstä ja palkinnoista. Kiitti  kaikille osallistuneille. 

Mukava elokuun aloitusta!2 kommenttia:

 1. Upea yllätys sinulle tuo amaryllis.
  Onnea Sirkkuli!
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Vesisade tekisi tosiaan luonnolle hyvää. Vaikka olenkin kastellut esim daalioita, niin nyt alkaa näyttämään siltä, että kasvit eivät enää meinaa kestää tätä kuumuutta. Päivisin nuupattavat ihan hurjan näköisesti. Onneksi iltaa kohden taas piristyvät.
  Onnea Sirkkulille <3

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI