sunnuntai 12. elokuuta 2018

Ookko nää käyny ikkää Rekosa?


Onko Reko sinulle tuttu juttu? 
Meillä täällä Oulussa toimii aktiivisesti Reko- lähiruokaryhmä. REKO on  Reilua kuluttamista
suoraan tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä.Homma toimii näin: Facebookissa on Rekon myyntiryhmä, johon tuottajat laittavat omien tuotteittensa myynti-ilmoitukset. Tuotteita ovat esimerkiksi kananmunat, leivonnaiset, kalat, jogurtit, pakastelihat, hunaja, marjat, kasvikset, kasvit ym ym. 
Ryhmän jäsenet, joita Oulussa on huikea määrä, yli 15400, tilaavat tuotteet suoraan ilmoituksen alle. Jakopäivä on jokatoinen torstai klo 18.00 - 19.00 ammattikorkeakoulun parkkipaikalla. Tuotteet myydään suoraan autosta tai peräkärrystä.


Itse myyn Rekossa pääsääntöisesti tilamme mansikoita. Ilman torjunta-aineita kasvatetuilla mansikoilla on kysyntää. Asiakaskunta on vuosien varrella tullut tutuksi. Monet varaavat jo hakiessaan seuraavan kesän mansikat.


.
Reko pyörii ympäri vuoden. Talvella on varmaankin hieman kylmää kärvistellä välillä 30 asteenkin pakkasessa. Onneksi minun tuotteeni ovat kesän myyntiartikkeleita. 
Reko toimii koko maassa. Oletko sinä rekolainen, joko tuottajana tai asiakkaana?

Olen seuraillut, että Oulussa useimmat ostajat käyvät lähes jokaisessa Rekossa ainakin kesäisin. He kulkevat muistilaput käsissään isoine kasseineen keräämässä varaamiaan tuotteita. Kananmunien menekkiä olen ihmetellyt vuodesta toiseen. Monet ostavat 2-3 kennollista ja luultavasti joka jakelukerta. 

Onko sinun paikkakunnallasi Reko-rengasta? Yritäppä selvittää se kartasta.
Nappasin netistä Reko-paikkakuntien kartan (http://www.aitojamakuja.fi/reko.php). Etelä-Suomessa asuville ainakin näyttää löytyvän hyvin Reko-paikkoja.


Suosittelen, lähellä tuotettuja tuotteita, monet luomua.7 kommenttia:

 1. Monesti on tullut käytyä :) Tosi hyvä tapahtuma! Plussaa siitä, että myyjinä on myös luomutuottajia ja minä ainakin ostan mielellään pientuottajilta ja lähiruokaa. Mulla tulee haettua sieltä munia, marjoja ja vihanneksia. Pitäneen joku kerta ottaa myös kalaa ja lihaa ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ostan samalla, kun olen myymässä. Mukava saada sellaisia tuotteita, joita ei löydy kaupan hyllyltä.

   Poista
 2. I love having fresh strawberries during this time of year. They are so refreshing and tasty! Thanks for the share, hope you had a fantastic weekend. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista
 3. Täällä Iisalmessakin Reko toimii,en ole vielä käynyt,kiinnostaisi kylläkin.

  VastaaPoista
 4. Onpa tuo Reko levinnyt jo laajalle alueelle. Meillä päin toimii parikin Reko-rengasta, joissa käyn aina silloin tällöin. Samalla saa tuettua niitä oman alueen pientuottajia ja samalla kierroksella saa niin näppärästi tuoreet jauhot, munat, hillot, lihat ja kasvikset. Olenpa ostanut savustettua kalaakin. Mun mielestä ihan huippujuttu.

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI