sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Tämä kesä on suosinut meillä pionien kukintaa


Yhteistyöpostaus  Scheteligin kanssa.

Ei liian kuumaa, helteitä ei juuri laisinkaan, vaikka mennään jo heinäkuuta. Sadettakin on tullut muistaakseni viimeksi juhannuksen tienoilla. Tänään tosin tipottelee, mutta ei se pioninkukkia tuhoa.
Yleensä pionien kukinnan aikaan vettä tulee kaatamalla. Siinä sitten yrität viime hetkellä tukea raskaita kukkavarsia ja kauneimpia pionipuskia suojella vanhoilla sateenvarjoillasi. Miksihän sekin homma jää aina viime tinkaan silloin, kun sitä tarvitsee.
Nyt kukkavarret eivät ole tarvinneet minkäänlaista tuentaa.


Pionien kukinta-aika on ollut nyt hämmästyttävän pitkä. Toukokuun lopulla kuolanpionit  jo aloittivat ja  hetimiten sen jälkeen jatkoi tämä hempeänvaaleanpunainen kaunotar runsaan kukintansa. Voi kun tietäisin tämänkin nimen.



Pionien nimien kanssa olen ollut huolimaton. Nimilaput ovat häipyneet tuulten mukana. Istutuskartta olisi paikallaan, mutta sitäkin pitäisi olla päivittämässä tuon tuosta. Kasvit eivät näet ekalla istutuskerralla löydä aina oikeaa paikkansa. Välillä ne oleskelevat  kottikärryssäkin hakemassa oikeaa sijoitustaan. 





Pionipenkin perustamisessa ei kannata olla huolimaton. Kohopenkki, kunnon puutarhamulta, palanutta karjanlantaa pohjalle, aurinkoinen paikka, oikea istutussyvyys. Nyt jo edesmennyt  kukkatäti kylältämme opasti minua aikoinaan istutusasiassa. Pioni ei kuki, jos sen istuttaa liian syvään. Juuren päälle max. 5 cm multaa eli rystyseen saakka. Se on toiminut hyvin.



Luujauhoa pioneille ja kärhöille sekä erikoisesti vaalittaville kasveille puutarhassani.

Solabiolin luujauho - aikaisemmin Bayer Gardenin tuotemerkin alla myyty-  on osoittautunut  todella hyväksi tuotteeksi. Aikaisemmin ainakin parikymmentä vuotta  sitten sain ostettua luujauhoa eräältä puutarhurilta samoin kuin verijauhoa. Vähittäismyynnissä niitä ei ollut. Jo silloin totesin, kuinka hyviä tuotteita nuo olivat. Onneksi niitä on nyt saatavissa Solabiolin tuoteperheessä. Luujauhoa ripottelen  aikaisin keväällä pionipenkkeihin. Kärhöt kasvavat minulla katteissa. Niille loruuttelen luujauhon  kastelukannusta. Luujauhon sanotaan tekevän kasveista vahvoja ja vastuskykyisempiä tauteja ja tuholaisia vastaan. Tuohon väittämään voin kyllä yhtyä.










Keltakukkaiset pionit olivat kauan hankintatoiveitteni listalla. Itoh-hybridien joukosta ne löytyivät. 
Itoh-hybridit ovat kiinanpionien ja puupionien risteytyksiä. Kokeilin aikoinaan yhtä puupioniakin testimielessä täällä V- vyöhykkeellä, mutta talviolot olivat sille raukalle liian vaativat. Itohit selviät onneksi hyvin. 

















Itoh-hybridien nuput ovat suikulan mallisia. Kiinanpioneilla ne ovat pyöreitä pallukoita. 



























Tämä nimetön kiinanpioni on ehdottomasti kaunein puutarhassani. 












Puutarhasi elämään- sivustolta löydät lannoitusohjeita ja opastusta luonnonmukaiseen viljelyyn. 

SOLABIOL LUUJAUHO

Solabiolin ihanan perinteinen luujauho saa kukat kukoistamaan! Luujauhosta vapautuu hitaasti kasvin kukinnan kannalta tärkeitä ravinteita eikä ylilannoittamisen vaaraa ole.
Sopii erinomaisesti käytettäväksi kukkapenkeissä ja perennoilla sekä puille ja pensaille. Hitaasti liukenevat ravinteet tekevät kasvista vahvan ja vastustuskykyisemmän tauteja ja tuholaisia vastaan.
Sisältö: NP 7-7
Riittoisuus: 1 pkt (1 kg) n. 20 m2










Bowl of Beauty tekee vuodesta toiseen satoja kukkia. Ehkäpä niiden paikka kirsikkapensaiden kyljessä on sopivan suojaisa.


















Jos kiinnostaa, voit katsoa  alta YouTubeen laittamani pioniklipin.



Mukavaa alkavaa viikkoa!


4 kommenttia:

  1. Onpa kertakaikkisen upeita pioneja, niin monia lajikkeita ja niin monia värejä. Vaikka pionin kukinta-aika on lyhyt, voi pioneista nauttia aika kauankin aikaa, koska ne aukeavat niin eri aikoihin. - Kauniita kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun nimet olisivat vielä tallessa, mutta ei. Mukavaa kesää Sinullekin!

      Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI