perjantai 8. huhtikuuta 2016

ISTUTUSPUUHIAHuomenna helpottaa istutuspuuhissa. Eskarilainen Silja tulee auttamaan kevättöissä. 

Löysin ihan uutta puuliljalajiketta. Violettia Purple lady-lajiketta, jolle luvataan 2,5 metriä korkeutta.Olen jotenkin koukussa näihin puuliljoihin. Minulla on näitä jo  6-7 eri lajiketta. Nämä ovat helppohoitoisia, kestäviä, näyttäviä. 

Tässä viime kesän kukintaaViime syksynä istutin isot alat valkoisia ja keltaisia puuliljoja. Niitä en ole vielä koskaan nähnyt kukkivan. Innolla odotan elokuuta ja niiden kukintaa. 

Jos maa ei ole vielä sula, istutamme Siljan kanssa liljojen sipulit ruukkuihin kasvihuoneeseen.


Tammet ovat kasvaneet hyvin. Siljan pitää koulia näitäkin alkuja omiin ruukkuihinsa. 


Ja  viimeisenä herkkuna Hovipojankaktuksen pistokkaat pitää purkittaa. Näissä on jo terhakkaat juuret, joten kasvuunlähtö on varmaan hyvä. 


Tällainen minunkin kaktuksesta varmaan tulee.Ensi viikolla saan postissa lisää vanhanajan huonekasveja: erilaisia kaktuksia, enkelinsiipeä, kiinanruusuja, harvinaista soihtuköynnöstä. Mitähän kaikkia niitä olikaan ja ylläreitäkin luvattiin mukaan. Mahtavaa, että löytyy vanhojen huonekasvien vaalijoita. Toivottavasti minäkin onnistun säilyttämään sitten näitä vanhoja kasvikantoja, joiden emokasvit ovat selvinneet yli sata vuotta.  Näistä sitten ensi viikolla kuvien kera. 

2 kommenttia:

  1. Upea tuo kaktus! Mulla on kaksi pientä pitkälehtistä kaktusta, ei mitään tietoa mitä ovat, eivät ole vielä kukkineet.

    VastaaPoista
  2. Näissä pitkälehtisissä kaktuksissa näyttää olevan upeita lajeja. Ajattelin kerätä niitä nyt urakalla.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI