Ensin illanhämyssä pionikierroksella puutarhassa sateen alla tummien pilvien painaessa päälle pohjoisen suunnalta.
Ja niinhän siinä kävi, että sateen rompsautti päälle kesken kuvauskierroksen. On aivan syyssateen tuntu. Sitä vaille, ettei räntää sada.
Kesäkeskiviikon lavatansseissa läheisellä Ruokolahden tanssilavalla ei taida hiki tulla.
Uskollinen kuolanpioni jaksaa kukkia vuodesta toiseen, eikä vaadi minkäänlaista hoitoa. Selviytyy isompien pensaiden ja omenapuidenkin juurella kovassa kentässä. Ja kukkii uskollisesti. Ei saa härmää eikä muitakaan kasvitauteja.
Tillipioni on osin jo kukkinut, alimmat varret pukkaavat vielä kukkia.
Valtaosa monikymmenlukuisesta pionijoukosta on vasta nuppuvaiheessa. Heinäkuussa on odotettavissa räiskyntää.
Tiheässä istutuksessa pionit eivät tarvitse tuentaa. Jämäkät liljat ovat hyviä tukikeppejä. Karvainen lilja on maatiaisruskolilja tai maatiaiskeisarinkruunu niinkuin sitä meilläpäin kutsutaan. Tämä vanha kanta on lähtöisin mieheni kotipaikan vanhasta puutarhasta. Appiukon isoäidin Mantan mukaan nimetty - Mantan keisarinkruunuksi, joka kukkii meillä liljoista ensimmäisenä.
Jotkut pionit tekevät kiitettävästi siementaimia. Mikähän lie nimi tälläkin. Valitettavasti nimilappu on karannut taivaan tuuliin.
Kuvauskierros jäi valitettavasti kesken sateen painaessa päälle.
Mutta nyt juhannuksen ajalle tieto-/arvauskilpailu. Meillä kun on tällainen vanha maalaistalo, 250 vuotta vanha, niin nurkista löytyy jos jonkinmoista esinettä. Tällainen sattui nyt silmiini. Entisajalla hyvikin tarpeellinen esine.
Mikäs esine on tuossa silmälasieni vieressä? No höylä tietysti, näkeehän sen. Mutta ei mikään ihan tavallinen sellainen, ei puutöihin tarkoitettu.
Järjestän TIETOKILPAILUARVONNAN tähän esineeseen liittyen.
Nyt pitää tietää, mihin tarkoitukseen tämä on valmistettu. Ikää tällä on paljon. Valitettavasti tekijä ei ole kaivertanut tähän vuosilukua.
Kirjoita tämän postauksen kommenttiin arviosi, mihin tätä höylää on käytetty. Tai voisi kai tätä käyttää vieläkin. Minulla vain ei ole tullut käytettyä tätä alkuperäisessä käyttötarkoituksessa.
Oikein vastanneiden kesken arvon Metsäkustannus Oy:n lahjoittaman Kesäherkut- lehden, jonka kylkiäisenä tulee vielä useampi teelusikallinen monenkirjavien unikoiden siemenseosta. Sillä määrällä kylvää vaikka kukkaketoa. Postitan vain Suomessa olevaan osoitteeseen.
- Yhden arvan saat olemalla tai liittymällä blogini lukijaksi (sivupalkissa oikealla kohta "Lue" ja jättämällä kommentin tähän postaukseen.
- Kaksi arpaa saat tykkämällä lisäksi blogini sivusta " Takalo-Roppola" Facebookissa
- Kolmaskin arpa on mahdollista saada seuraamalla blogiani Blogit.fi:ssa
Kirjoita kommenttiin, monellako arvalla osallistut ja höylän käyttötarkoitus.
Arvonta-aika alkaa heti ja päättyy sunnuntaina 25.6. klo 24.00.
Nyt luovuus kukoistamaan ja arvailemaan!
Suutarin työkalu, niin arvelisin. Kahdella arvalla mukana.
VastaaPoistaVanhojen työkalujen suhteen olen täysin tumpelo, mutta heitän arvauksena nahan käsittelyyn tarkoitettua höylää. Kahdella arvalla mukana (toinen fb:sta).
VastaaPoistaPionit ovat meillä vielä tiukalla nupulla. Toivottavasti sateet ovat ohi siihen mennessä, kun vihdoin alkavat avautua.
Oikein hyvää - ja mielellään myös lämpimämpää juhannusta sinulle!
Olisiko tällä katkaistu jotain oksia tai kukan varsia? Yhdellä arvalla mukana.
VastaaPoistaEhkä kuorimahöylä.
VastaaPoistaKolmella arvalla mukaan.
hamalainentm@gmail.com
Liittyykö jotenkin noihin laseihin? Linssien hiontalaite?
VastaaPoistaMukana kolmella arvalla.
tanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Yhdellä mukana ja arvaus on, että muinoin ovat jalkahoitajat sillä höylänneet pahimpia kovettumia asiakkaiden jaloista ;D
VastaaPoistaamto(at)suomi24.fi
Juustohöylä veikkaan minä =D. Mukaan kivaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.cm
Puutarhaan laitteen liittäisin, eli ruusun varsien viistottaminen eikun omenapuun oksien varttamiseen käytetty terävä höylä. Ammattikäyttö. Kolmella arvalla mukana! rouva.myttynenn(ät)outlook.com
VastaaPoistaKiva oli katsella pioneitasi, kaunista katseltavaa.
VastaaPoista