tiistai 22. toukokuuta 2018

Koko päivä vesiletkun jatkeena


Meillä ei ole satanut sitten huhtikuun. Tosin lunta oli aika pitkään, joten sulamisvesien avulla perennat pääsivät hyvin kasvamisen alkuun.  Mutta kun en tajunnut laittaa lantoja siinä vaiheessa penkkeihin ja toisaalta minun perennapenkkini olivat talventörröttäjävaiheessa aika pitkälle toukokuulle. Eipä niitä silloin oikein voinut lannoittaakaan. Nyt sitten on ollut mitä kaunein hellekevät, sateeton,  ja lantarakeet ovat liukenematta. Kasveista jo näkee, että lannoitusta tarvitaan. Ovat vähän hailakanvärisiä. 


Blogiyhteistyön merkeissä sain NEKOlta nestemäistä luonnonlannoiteliuosta. Tehokkaannäköistä mustaa litkua, joka soveltuu myös luonnonmukaiseen viljelyyn. Sen kanssa olen tämän päivän läärännyt. Loraus nestettä kastelukannuun ja pionien, kärhöjen, liljojen sun muiden lannoitus. Multa oli niin kuvaa,  ettei lannoitevesi oikein imeytynytkään. Jouduin kastelemaan ensin letkulla penkit märiksi ja sitten kaatelin lannoitevettä kasvien juurille.
.


NEKOn luonnonlannoite on pitkävaikutteinen yleislannoite, joka liukenee hitaasti. Olen nakellut tätä perennoille, pensaille,  ilmasipuleille sekä vihannesten kasvualustoihin. Laitoinpa pienet määrät pelargoniruukkujen multiinkin.
Syksyllä kukkasipuleiden istutuskuoppaan laitan aina jotain lannoitetta. NEKOn yleislannoite soveltuu siihen hyvin.Tänä keväänä narsissien ja tulppaanien kukinta on onnistunut erinomaisesti. Myyriäkin on ollut, mutta olen laittanut sipulikasvien istutusalueille keisarinpikarinliljan sipuleita. Niissä on niin kamala  haju, että myyrätkin kuulemma karttavat niitä.


NEKOn  Vegamix  ja Luonnonkali ovat odotelleet sateita monta viikkoa.  Vegamix on kasvukauden alkuun sopiva lannoite, sisältää typpeä ja antaa kasveille syvän vihreän värin.

Luonnonkali on hitaasti ja tasaiseti liukeneva luonnonmukaiseen tuotantoon sopiva lannoite.
Laitoin näitä lannoitteita kasvilavoihin. Sipulien varret ovat oikein syvän vihreitä. Parsatkin saivat näistä osansa. Huomenna pitää taas jatkaa kastelua, jotta ainakin osa lannoiterakeista liukenisi. Sateistahan ei ole tietoakaan.3 kommenttia:

 1. Onneksi on näitä hyviä tuotteita, joilla virkistää kasveja. Sadekin olisi hyvin virkistävää, mutta nautitaan nyt auringosta.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin on lannoitteet valmiina sadetta odottelemassa. Luultavasti on lähdettävä nestemäisen ostoon. Olen liottanut kanankakkarakeita veteen, mutta se on hidasta ja haisevaa hommaa..
  Mukavaa toukokuun loppua!

  VastaaPoista
 3. Liotan kanankakkarakeita isossa sankossa, siitä sitten loraus kastelukannuun ja kannu täyteen vettä. Myös nokkosista teen lannoitevettä. Pakko on ollut kastella istutuksia pari kertaa viikossa. En edes muista enää, milloin viimeksi satoi.

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI