torstai 5. heinäkuuta 2018

Miten pelastat marjasi rätsiltä - arvontaa taasKohta se alkaa taas. Viikko toista menee kypsymiseen.  Ja puskat ovat niin täynnä marjaa, ettei paremmasta väliä.


Rätsät ovat jo asemoineet itsensä mansikkamaan tienoille.Onneksi niitä ei nyt näytä olevan kovin paljon. Lämpimän kevään myötä poikaset saatiin maailmalle normaalia aikaisemmin ja häivyttiin ties minne.Viime vuosien pelättimet ovat vielä varastossa. Liian aikaisinkaan niitä ei kannata laittaa, etteivät rätsät ehdi niihin liikaa tutustua.


Jotenkin tuntuu vaikealta hakea näitä esille. Mieheni tekemät.  Muistuttavat liikaa hänen askarteluistaan. On se kamalaa, että rätsänpelättimiäkin katsellessa pitää itkeä. Miten innokkaana hän olisi ne taas tuonut mansikkamaalle. Mutta toisin kävi. Sairaus vei  mieheni.


Jospa tyydymme tänä vuonna NEKOn marjahaukkoihin.


Katsotaan, miten ne tehoavat. Ainakin ne vinhasti pyörivät tuulesssa. Kunhan vain tuulta riittäisi.


Katsoppa vidoklipistä pyöritystä.


NEKOn marjahaukkapakkauksessa on kaksi haukkaa aseteltavksi pyörimään kepin nokkaan. Yksi haukka yhteen keppiin riittää 10 m2 alueen vahtimiseen. Isolle mansikkamaalle näitä tarvitsee aika paljon, mutta viinimarjoille ja kirsikoille riittää vähempikin.

Laitan nyt arvontaan NEKOn lahjoittamista pakkauksista kaksi pussia. Molemmat yhdelle voittajalle eli yhteensä neljä haukkaa.  ARVONTAAN voit osallistua kertomalla kommentissa, millainen marjavuosi puutarhassasi on ja miten yleensä karkoitat rätsät.

Osallistumisaikaa on vielä sunnuntai 8.7. Kommentoimalla siis osallistut. Nämähän olisivat vaikka kiva mökkituliainen jollekin, jos et itse tarvitse.

Postitan  haukat vain Suomesa olevaan osoitteeseen.Marjaisaa heinäkuuta! Meiltä voi tulla itse poimimaan tai tilata marjoja poimittuina. Teineillämme on poimintaan  notkeat selät. Olemme Siikajoen Paavolassa.


13 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa :) Marjavuosi on ollut hyvä ja vaikeahan räksiä on estää :(

  VastaaPoista
 2. Niin ja s-posti jos arpaonni osuu on tiia96@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Nuo teidän ihmishahmo-pelättimet ovat yliveto.
  Meillä marjasato kaikkien marjojen osalta näyttää loistavalta. Lapset ja koirat pihassa auttavat karkottamaan lintuja päiväsaikaan. En tällä kertaa osallistu arvontaan, mutta toivotan onnea osallistujille.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Voi Liisa, kaikki ymmärrettävää. Tulen ensi viikolla poimimaan. Jos selkäni kestää, mielelläni auttausinkin. Minulla ei ole mansikoita kuin metsämansikkaa ruusujen juurilla. Muuta marjaa on ja kissat vahtivat niitä rastailta.

  VastaaPoista
 5. Miehen kanssa askarrellaan verkot huolella marjapuskiin. Meillä ei ole mansikoita. Sen jälkeen mies purkaa joka vuosi jonkun vanhan videonauhan ja kieputtaa sen keppien ympärille. Lisäksi minä juokden joka päivä pihalla puskien ympäri kiljuen... No, toi viimenen ei ehkä ihan pidä paikkaansa, mut sama ruljanssihan se on joka vuosi. Hyvin näyttäisi marjoja tulevan. Jaksuja��
  Tuulatarkela@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ne rastaat, ne rastaat...
  Peläteistä minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta naapurissa ne eivät toimineet. Samoin haukka. Ostin jostain puutarhamessuilta "marjahaukan", syystä että sen i d e a tuntui todella ekologiselta. Mutta... "Taivaan ihanat lintuset" TOTTUIVAT niihin. Kaikki - isommasta pienimpään. Minulle vannottiin hirvensarvisuolan nimeen. Laitoin avoimia pulloja pensaiden alle. Tulos: rastaat kävivät varmaan ryypyllä. :)
  MOT: verkko. (Mutta taitaa olla Liisan pelto liian laaja...)
  Muuten: pystyykö kukaan vedenpitävästi selittämään, m i k s i rastaat joskus syövät esim. viinimarjat viimeistä myöten, kun taas joskus, esim. viime kesänä ylimääräinen sato jäi pensaisiin. Näin on tapahtunut monta kertaa. (Selitykseksi ei ehkä käy metsämarjojen määrä, koska täällä ei kasva ensimmäistäkään metsämarjaa viiden kilometrin säteellä.) ;)

  VastaaPoista
 7. Mansikoita ja herukoita on tulossa ihan kivasti,kirsikoita sen sijaan aika huonosti.

  VastaaPoista
 8. Kivasti näyttää viinimarjoja tulevan. Rätsät on antanu niiden ihmeesti olla rauhassa. Mansikkamaasta haaveillaan, sinne nämä haukat ois omiaan. Mansikoita tulen poimimaan kunhan kutsu käy. :) teija-vahasarja@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Tomaatteja ja mansikoita on tulossa puutarhassa. Rastaita on kyllä aika paljon. Verkoilla torjun. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Viinimarjoja on tulollaan, muutamia mansikoita, sekä villivadelmaa ympäri pihaa :D
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 11. Viinimarjoja, karviaisia ja vadelmia on tulossa. kaikenlaista pyörivää ole kokeillut, joskus toimii joskus ei. Ennen käytin verkkoja mutta kun linnut jäivät niihin kiinni, luovuin niistä.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Mansikkaa, viinimarjoja, karviaisia, mustikkaa ja vadelmia, ihan ok satoa tulee. Verkkoja ja pelättimiä käytän.
  aiholapp lailanet.fi

  VastaaPoista
 13. Mansikkaa, mesimarjaa, viinimarjoja, vadelmia, karviaisia ja kirsikoita on ainakin tulossa aika paljon. Räkättejä on iso lauma ja torjunta vähän heikkoa. Verkkoja aiemmin laitoin, mutta kiinni jäävien lintujen takia en enää niitä halua käyttää. Parhaiten on näyttänyt toimivan tuulessa paukkuva kasvihuoneen ovi ja kissa :D riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI