torstai 18. helmikuuta 2021

Kesän kaipuuta

 

Blogiyhteistyössä    # Puutarhurinmaja

Puutarhan pienimmille asukeille on nyt ensi talveksi saatu uusi talvipesä täydentämään entisiä asumuksia. Kiitos Puutarhurin majan Minna. 
Hyönteishotelleja on Puutarhurin majan verkkokaupassa valittavissa viittä eri mallia. Tämä on noista iso hyönteishotelli.  Koko on 28x38. 


Siinä on tasokkaita huoneita monenlaisillle hyönteisvieraille. Ajattelisin, että näistä rei'istä menevät leppäkertut. Toivottavasti ne löytävät tänne talvehtimaan. Parina viime vuonna on näkynyt harmillisen vähän leppiksiä. 
Perhoset ovat minun lemppareita. Pidän puutarhassa tiettyjä kukkia ihan vain perhosten vuoksi. 
Meillä tyhjillään oleva navetta on oikea perhosten kotipesä. Kurjaa vain, kun eivät tahdo osata sieltä pois. Räpyttelevät vain hätäisesti ikkunoita vasten. Ei auta, vaikka pitää ovia auki.  Yksi kesäpäivien  hommista on perhosten pelastaminen  sieltä ulos. 
Vaikuttaa siltä, että nämä aukot on suunniteltu perhosten kodiksi. Sinne siis talvehtimaan.
Yksityiskohdin koristeltu hyönteishotelli on paitsi kaunis lisä omaan puutarhaan, myös kiva lahja tai tuliainen puutarhaystävälle tai kesämökkivierailulle. Erinomainen lahja sellaiselle, jolla on jo kaikkea. 
Entäpä tämä? Kaunis puutarha-aiheinen kalenteripyyhe. Jokaiselle kuukaudelle on kerätty ajankohtaisia puutarhatöitä.  100% valkaisematonta puuvillaa. Koko 48x74. Englanninkielisin tekstein. Sopiva pikakurssi puutarhasanastoon. 


Sopii paitsi keittiöpyyhkeeksi erinomaisesti myös leivinliinaksi. Kiva pikku tuliainen. Sitten kun taas voi käydä jossakin.  Valikoimassa on pyyhkeitä  erilaisin kuvituksin. On koira- ja kissaihmisille, hevosaiheita, joulua  ym. Pyyhkeiden lisäksi on essuja, patakintaita, tabletteja ym. 


Minulla ja monella puutarhaystävälläni on paljon ruusuja puutarhassa.  Tuskailemme, kun muuten niin ihanien ruusujen  kanssa vitsauksena on piikit käsissä hoitotöiden yhteydessä. 

Puutarhurin majan työkalujen valikoimassa on tällaiset Burgon& Ballin sekatöörit. Ensi kokeilussa tosi vaikuttavan oloiset. Sopivasti käteen istuvat, notkea mekanismi. Ja se miksi nämä ovat erityisen hyvät ruusujen ja muiden piikikkäisten leikkaamiseen, on:
 • sakset puristavat ja pitävät kiinni leikattua oksaa, kunnes vapautat sen avaamalla sakset
 • piikkiseen oksaan ei tarvitse koskea käsin, vaan pudotat sen suoraan kottikärryyn
 • kätevä myös kasvien kanssa, jotka aiheuttavat ihoärsytystäLeikkurin terien väliin mahtuu paksumpikin oksa. 


Puutarhan ja parvekkeen koristus. Lungo-kastelukannu. Näitä on eri värisinä ja kahta kokoa: 7,5 ja 12 litraa. Muotonsa kannu on saanut kahvipannusta. Kätevä käyttää, kun on kaksi kahvaa. 
Puutarhakuvia katsellessa  tulee päivä päivältä yhä suurempi kesän kaipuu. Erityisesti nyt, kun ei voi missään käydä. Sormet oikein syyhyävät päästä taas iänikuiseen rikkaruohojen kitkentään. Ihme, ettei siihen väsy. 

Kauppoihin alkaa näistä puoliin ilmestyä jo näitä kevään tuojia. Tässä viime lauantain löydöksiä rautakaupasta. 

Mukavaa talvista päivää ja viikonlopun odottelua. Eläkeläiselle on tosin ihan sama, onko arkipäivä vai  viikonloppu. 


Kiitos Puutarhurin majalle yhteistyöstä. Kannattaa käydä tutustumassa verkkokauppaan. Sieltä löytyy kaikkea kivaa kesän kaipuuseen. 

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia tuotteita <3 Tyylikkään näköinen ja monipuolisesti sisustettuja huoneita tuossa hyönteishotellissa. Tuo kalenteripyyhe on kyllä tosi ihana <3 Minä käytän kalenteripyyhkeitä leivinliinoina. Minulla on myös tuollainen Lungo-kastelukannu. Sen hyvä puoli on tosiaan nuo kaksi ripaa sekä onhan se lystin näköinen. Käyn tutustumassa Puutarhurin majan verkkokauppaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä tutustumassa Puutarhurin majan verkkotarjontan. Siellä on todella kauniita ja hyviä tuotteita. Hyönteishotelli on kyllä kivan näköinen. Toivottavasti sinne tulee ensi kesänä asukkaita.

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI