maanantai 22. helmikuuta 2021

Ennen puutarhakautta aikaa sisustella

 

Blogiyhteistyössä   # Mia.O

Mikäpä sen mukavampaa kuin saada omaa kotipaikkaansa kuvaavia sisustustuotteita. Sisustuskauppa Mia.Ossa on aika kattavasti eri puolille Suomea sijoittuvia sisustustuotteita, jos ei itselle niin lahjaksi, tuliaiseksi sopivia. 

Mia.O on kotkalainen yritys ja kaikki tuotteet ovat omaa designia. Ja mikä tärkeintä, ne ovat suomalaista käsityötä. Kankaat painatetaan ekologisesti kotimaassa ja  tuotteet valmistetaan omassa ompelimossa. Verkkokaupassa on kivoja sisustustekstiilejä ja laukkuja. Nyt jos koskaaan tekee mieli suosia suomalaista. 

Tyynyissä on kaupunkiaiheiden lisäksi myös viehättäviä metsäaiheita. Minä sain oman kotikaupunkini  Oulu-tyynyn.  Oulun upea kaupungintalo komeilee siinä. Paitsi se, että Oulu on nykyinen kotikaupunkini, minua viehättää tyynyssä myös se, että tuo rakennus oli ensimmäinen kesätyöpaikkani Oulussa kesällä 1970. Olin  kaupungin rahatoimistossa ja ensimmäinen tehtäväni oli kirjoittaa siellä verokortit kaupunkilaisten koirille. Muistaakseni vuosivero oli 30 markkaa. Silloin verotettiin koiranomistuksestakin. Toinen kaupunki, jonka mieluusti valitsisin tyynyyni, on opiskelukaupunkini Helsinki. Helsinki-tyynyjä on useammalla eri kuvalla. Minua miellyttää tämä Helsinki mereltä- näkymä. Sisämaan kasvatille oli upeaa saapua Helsinkiin merimatkoilta ja ihailla kaunista siluettia. Toisaalta Suurkirkon portaat siinä yliopiston vieressä olivat aurinkoisina  syys- ja kevätpäivinä mukava paikka mennä opiskelukavereiden kanssa viettämään hyppytunteja. 


Kaupunkityynyjä löytyy Oulun ja Helsingin lisäksi ainakin Tampereesta, Porvoosta, Kotkasta, Lappenrannasta, Turusta, Loviisasta, Haminasta.  Jotkut kaupungit ovat saaneet  keittiöpyyhkeenkin. Mm.  tamperelaisille on oma pyyhe. 


Merellisyys on trendinä monissa sisustustuotteissa. Laudeliinoissa, keittiöpyyhkeissä, tuubihuiveissa, T-paidoissa, tyynyissä, patalapuissa, julisteissa. 

Minusta viehättävä on Mian lähettämä merisää-aiheinen laudeliina tai mikseipä sitä mieluusti voi pitää myös kaitaliinana. 

Siinä on mukana kaikki Suomen 37 rannikkosääasemaa jonkun päivän merisäätietoineen. Osasta tiedot puuttuvat ja niinhän ne voivat olla aidostikin, kun kuuntelee merisäätä. Merisää on myös kivasti postikorttina. 


Merisäähän luetaan radiossa viidesti päivässä. Jo 1920-luvulta alkaen niitä on luettu. 1950-luvulla ennen kouluunmenoani  kuuntelin tarkasti merisäät. Radio taisi olla tuolloin pitkät päivät auki. Monesti päivässä luetut sääasematiedot jäivät mieleen niin, että osasin asemat melkein järjestyksessä ulkoa. 


Erityisesti minua viehättivät ruotsinkieliset nimet. Lausuin niitä lukijan perässä tarkasti kuunnellen, miten ne äännetään. Ilmankos minusta tuli ruotsin opettaja. Strömmingsbodan, Bredskäret, Sälgrund, Bogskär...


Korvat höröllä piti olla, kun lukija lähestyi Oulun lähellä olevia sääasemia. Raahen Nahkiainen ja Lapaluoto, Oulun Vihreäsaari ja Hailuodon Marjaniemi. 


Mitä merkitystä sisämaan kasvatille alle kouluikäiselle oli merenveden korkeudesta, tuulen suunnasta ja nopeudesta. Jotenkin ne vain kiinnostivat. 


Vieläkin, kun radio sattuu olemaan Ylen kanavalla, kuuntelen tarkasti, kun merisäät luetaan. 


Kiitos yhteistyöstä verkkokauppa Mia.O.            Galleriaan pääset TÄSTÄ1 kommentti:

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI